Start van hoofdcontent

MARKEN

nl

Opluchting na doorbraak in onderzoek naar dood Tamar: "Een beetje van het raadsel weg"

20 augustus 2020, 19.30 uur · Door Redactie

MARKEN - Op Marken wordt opgelucht ademgehaald nu de gevonden Mazda ook daadwerkelijk bij de aanrijding van de 14-jarige Tamar betrokken lijkt te zijn. De politie laat vandaag weten dat de Duitse wagen zeer waarschijnlijk de auto is die haar heeft aangereden. 

In beslaggenomen auto blijkt betrokken bij dood Tamar - NH Nieuws

Volgens de politie is het op dit moment eigenlijk nog maar een formaliteit. Een woordvoerder zegt bijna honderd procent zeker te zijn dat de Mazda 3 die in beslag werd genomen in het onderzoek naar de dood van Tamar de auto is die haar heeft aangereden.

"Toch een beetje opgelucht, dan is een klein beetje van het raadsel weer weg", laat een bewoner van Marken weten. "Dat is prettig voor de familie, maar ook voor heel Marken, want we leven allemaal mee."

Snel meer duidelijkheid

Ook de familie is blij met het snelle werk van de politie, zegt familiewoordvoerder Richard de Weijze. "We hopen dat er nu snel meer duidelijkheid komt wat er precies gebeurd is die avond", zegt hij tegen NH Nieuws. 

De auto is na één van de bijna 1500 tips die de politie gekregen heeft in Duitsland gevonden. Nu blijkt dat de Mazda direct in verband kan worden gebracht met de dood van  Tamar, wordt het onderzoek uitgebreid naar de eigenaar en de personen die die avond in de auto zaten.

Duits juridisch systeem

Dat was volgens de politie eerst niet mogelijk omdat de eigenaar een inwoner van Duitsland is en het 'juridische systeem daar anders werkt'. ,Nu er met de Mazda duidelijk bewijs is gaat het onderzoek de volgende fase in en zal de eigenaar verhoord worden. 

Volgens de politie is de samenwerking met de Duitse autoriteiten goed. De familie van Tamar benadrukt alle vertrouwen te hebben in het onderzoek van de politie.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.