Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

nl

Politie krijgt ruim duizend tips in onderzoek naar dood Tamar

6 augustus 2020, 12.17 uur · Aangepast 6 augustus 2020, 12.44 uur · Door Redactie

MARKEN - De politie heeft 1200 tips ontvangen na de getuigenoproep gisteren. Daarin zaten videobeelden van de grijze Mazda en foto's van plastic deeltjes die gevonden zijn in de berm, op de plek waar de Markense Tamar op 25 juli dood is gevonden. 

Foto: Politie / NH Nieuws

In een video bedankt politie iedereen voor het meedenken. 

De politie is al iets wijzer, bevestigt ook een woordvoerder tegen NH Nieuws, ze weten inmiddels waar het zwarte dopje dat in de berm is gevonden vandaan komt. "Daarover hoeven we geen tips meer."

De politie wil wel graag nog meer tips over de auto. Het voertuig op de foto is een Mazda 3 hatchback, met witte kentekenplaten en zwarte velgen. "We willen extra informatie over grijze Mazda's die voor, rond op of na 25 juli in de buurt van Marken of op de Waterlandse Zeedijk zijn gezien."

Tekst gaat door onder de foto.

De spullen waar de politie naar zoekt - Foto: Politie

In de video van gisteren vertelt de politie dat de bestuurders in de nacht dat Tamar vermist raakte om 03.00 uur het parkeerterrein in Marken op kwamen rijden en twee uur lang in de auto bleven zitten. Om 05.30 uur liepen zij langs de voorkant van de auto, om een paar minuten later weg te rijden.

Tamar werd die ochtend om 04:00 gevonden door politieagenten die onderweg waren de melding over haar vermissing. 

Tekst gaat door onder de video. 

Politie zoekt auto in zaak dood Tamar - NH Nieuws

Speurneuzen van internetgemeenschap Reddit linkten de in de berm gevonden onderdeeltjes aan het type auto waar de politie naar op zoek is. De grijze stukjes plastic worden door een aantal mensen gelinkt aan de ophanging van de koplampen. De politie liet aan NH Nieuws weten dit mee te nemen in het onderzoek. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.