Ga naar Content

Moeder van overleden Tamar zoekt naar antwoorden: "Ze is achtergelaten als een beest"

MARKEN - Trijntje Boes, de moeder van de overleden Tamar (14), deed vanavond nogmaals een oproep aan de dader zich te melden. Samen met een politieagent en een dominee schoof ze aan tafel bij talkshow Op1, omdat ze rechtvaardigheid voor haar dochter wil. "Ze bleef nooit lang boos."

Foto: NH Nieuws / Op1

Volgens Trijntje wilde haar dochter die bewuste avond niet op tijd naar bed.  "De jongeren waren door coronatijd structuur kwijt. Tamar ook. Ze moest om twaalf uur thuis zijn, als wij ook naar bed gingen", vertelt haar moeder emotioneel. 

"Maar Tamar dacht daar anders over. Ze was op een gegeven moment thuis, in de badkamer en ineens pakte ze haar jas en sleutel uit haar rugzak en is weggelopen", omschrijft Trijntje de laatste momenten die ze met haar dochter had. 

Als zij en haar man niets meer van hun dochter horen, gaan ze op zoek naar de tiener. "We hebben uren gezocht. Haar vader ook nog in de auto. Hij ging richting de molens. Ik denk dat ze hoopte dat wij haar zouden zoeken."

Antwoorden

Trijntje zegt op zoek te zijn naar antwoorden. Zo wil ze bijvoorbeeld weten of haar dochter nog heeft omgekeken of heeft gemerkt dat er een auto aankwam. "Ik red Tamar toch niet meer, maar ik wil wel rechtvaardigheid. Mijn leven is kapot. Maar ik heb nog vragen. Degene die dit op z'n geweten heeft, heeft ook geen leven meer", aldus Trijntje. 

"Ze is nu in de berm achtergelaten als een beest, dit gun je haar niet."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De zoektocht naar de dader is nog in volle gang. De afgelopen dagen zijn meerdere auto's in beslag genomen, is de berm langs de Zeedijk uitgekamd en is er sectie op haar lichaam verricht. Daaruit kunnen nog geen harde conclusies worden getrokken.

De inbeslaggenomen auto's, allen met verse schade, zijn nog niet teruggegeven aan de eigenaren. "Dat betekent niet dat ze per se verdacht zijn, maar het onderzoek is nog niet afgerond", vertelde een politiewoordvoerder eerder aan NH Nieuws. 

Tamars uitvaart staat gepland voor zaterdag en zal in besloten kring zijn.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.