Start van hoofdcontent

MARKEN

nl

'Verdachte' auto op camerabeelden: politie zoekt grijze Mazda in onderzoek dood Tamar

5 augustus 2020, 15.42 uur · Aangepast 5 augustus 2020, 17.22 uur · Door Redactie

De politie zoekt een auto die in de nacht van de dood van de 14-jarige Tamar op Marken is gezien. De auto, een grijze Mazda, is op 25 juli vastgelegd op camerabeelden, één uur voordat Tamar werd gevonden. 

Politie Noord-Holland

Het gaat om een zilveren Mazda 3 hatchback, met zwarte velgen en witte kentekenplaten. Op camerabeelden is te zien dat de auto rond 3.00 uur 's nachts aan komt op het parkeerterrein.

De twee inzittenden blijven vervolgens vermoedelijk ruim twee uur lang in de auto zitten. Rond 5.30 uur stappen zij uit, lopen ze naar de voorkant van de auto, stappen ze weer in en rijden ze weg. 

Weggelopen

"We willen graag meer informatie over deze auto", aldus politiewoordvoerster Wendy Boudewijn. "Het tijdstip en de situatie, hoe lang ze vermoedelijk in de auto blijven zitten en de locatie zijn natuurlijk verdacht. Maar voor hetzelfde geld heeft deze auto er niets mee te maken en schrikt de bestuurder zich rot." 

Het lichaam van Tamar werd diezelfde nacht om 4.00 uur gevonden langs een donkere dijk in de buurt van Marken. Het meisje was eerder die nacht weggelopen van huis na een woordenwisseling met haar ouders. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze zeer waarschijnlijk door een aanrijding om het leven is gekomen.

tekst gaat door onder de video

Politie zoekt auto in zaak dood Tamar - NH Nieuws

De politie is op zoek naar de bestuurders van de auto op de camerabeelden, maar ook naar mensen die de auto voor of na 25 juli op het eiland hebben gezien.

Stukjes kunststof

Tijdens het bermonderzoek zijn er daarnaast drie voorwerpen gevonden waar de politie aanvullende vragen over heeft. Het gaat om een kunststof zwart dopje, en twee kleine stukjes grijze kunststof. 

De politie roept specifiek mensen die in de autobranche werken en de stukjes mogelijk herkennen, zich te melden.

Eerder werd in het onderzoek al vier auto's in beslag genomen. Die zijn inmiddels teruggegeven aan hun eigenaar. Daarnaast  is er een bermonderzoek gedaan en deed de moeder van Tamar een emotionele oproep aan de dader om zich zo snel mogelijk te melden.

Twee van de drie stukjes plastic waar de politie naar zoekt - Politie

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.