Ga naar Content

Tweede arrestatie dodelijke mishandeling Mallorca: 18-jarige Hilversummer

De politie heeft gisteravond een tweede verdachte aangehouden voor de dodelijke mishandeling op Mallorca. Het gaat om een 18-jarige Hilversummer. Ook hij wordt verdacht van meerdere pogingen tot doodslag. De jonge man zou, volgens het OM, betrokken zijn bij de mishandeling waarbij Carlo Heuvelman om het leven kwam. Daarnaast wordt hij ook verdacht van de mishandeling van iemand anders uit de vriendengroep van Carlo.

Foto: Ralf Roletschek (FAL or GFDL 1.2), via Wikimedia Commons

Woensdag hield de politie een eerste verdachte aan voor de zware mishandelingen op Mallorca. Deze 19-jarige Hilversummer werd verdacht van twee pogingen tot doodslag tijdens twee vechtpartijen.

Op basis van recente bevindingen is de verdenking tegen hem uitgebreid: de man wordt nu ook verdacht van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige Waddinxvener. De nieuwe verdenking is gebaseerd op verklaringen van getuigen en camerabeelden die al beschikbaar waren. De 19-jarige wordt vandaag om 12.00 uur voorgeleid bij de rechter-commissaris, die beslist of hij langer vast blijft zitten.

De tweede verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

Nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten

De Hilversummers horen bij een groep van zeker negen Gooise jongens, die door de Spaanse politie eerder al werden aangewezen als verdachten van de dodelijke mishandeling. Voorafgaand aan de geruchtmakende mishandeling die Carlo een paar dagen later het leven kostte, zou de groep op dezelfde dag betrokken zijn geweest bij een ander geweldsincident in El Arenal, waarbij ook één of meerdere slachtoffers werden aangevallen.

Het onderzoek naar de vriendengroep is nog in volle gang. De politie is bezig met het bestuderen van nieuwe camerabeelden om alle betrokkenen te identificeren. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.