Ga naar Content

Tieners verdacht van Jumbo-overvallen langer vast

ALKMAAR - De twee tieners (17 en 18) die verdacht worden een Alkmaarse Jumbo-supermarkt te hebben overvallen met een pistool en bij een andere vestiging in Haarlem een ramkraak te hebben gepleegd, blijven nog langer vastzitten. Tijdens de overvallen is 7.132 euro buitgemaakt. Beide gebeurtenissen hadden grote impact op het personeel.

Bij de ramkraak in Haarlem miste de auto personeel op een haar na - Foto: Opsporing Verzocht

De rechtbank verlengde vandaag, tijdens een besloten zitting in de Haarlemse rechtbank, hun voorarrest tot eind mei. 

De jonge mannen uit Alkmaar (tijdens de overvallen beide zeventien jaar) zitten sinds begin december vast. Ze worden verdacht op 4 april al een Jumbo-filiaal in winkelcentrum Molenwijk in Haarlem hebben overvallen door met een auto op hoge snelheid door het rolluik te rijden.

Het gebeurde 's ochtends terwijl het personeel bezig was met geld voor de pinautomaat en de kassa's. De medewerkers werden nét niet geraakt, maar maar waren erg geschrokken, vertelden zij destijds aan NH Nieuws. "Het was heftig." De gewapende overvallers stalen toen 4.532 euro.

Filmpje van overvallers

Een paar weken later, op 20 mei, werd een overval gepleegd op de Jumbo-vestiging aan de Winkelwaard in Alkmaar. De 19-jarige Channah uit Heerhugowaard was juist op dat moment met haar collega de pinautomaat aan het legen en kreeg een pistool op haar gericht. Een man wist de overval te filmen

Lees hier meer

Na de overval in Alkmaarder vertrokken de daders op een scooter. Mogelijk was die gestolen, want de twee worden ook verdacht van het stelen van een scooter op 26 april. Ze wisten twee geldcassettes (kluizen) met daarin 2.600 euro mee te nemen. In totaal is er bij de overvallen dus ruim 7.000 euro gestolen. 

Op 26 november werd een 51-jarige Alkmaarder aangehouden. Die wordt inmiddels niet meer verdacht. De twee Alkmaarse tieners werden twee weken later gearresteerd. Eind mei wordt opnieuw beslist of ze langer vast moeten blijven. De rechtszaak staat voor nu gepland in juni.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]