Ga naar Content

Alkmaarder (51) aangehouden voor heftige ramkraak en overval op Jumbo-supermarkten

ALKMAAR - Een 51-jarige Alkmaarder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ramkraak bij een Jumbo in Haarlem en een overval bij een Jumbo in Alkmaar dit jaar. NH Nieuws sprak destijds met de man die de overval filmde: de daders hielden personeel en klanten onder schot en ook in Haarlem had de overval grote impact op de medewerkers. 

Foto: NH Nieuws

De rol van de man wordt onderzocht, meldt de politie. Ze konden de man aanhouden omdat er DNA van de Alkmaarder is gevonden op beide plekken. 

De ramkraak in Haarlem vond plaats op 4 april van dit jaar, bij de supermarkt aan de Engelenburg. De daders van deze overval  zijn met hoge snelheid eerst door het rolluik van het winkelcentrum gereden en daarna door de glazen winkelpui. Hierdoor konden de overvallers naar binnen.

"We waren aan het werk en toen hoorden we een harde klap", vertelde personeel destijds aan onze verslaggever. Ze werd net niet geraakt door de auto. "We zijn meteen op een veilige plek gaan zitten en het maar laten gebeuren."

Filmpje overval 

Een paar weken later, op 20 mei, werd een overval gepleegd op de Jumbo-vestiging aan de Winkelwaard in Alkmaar. Daarbij richtte de dader met een vuurwapen op klanten en medewerkers.

NH Nieuws kreeg eerder al videobeelden in handen van de overval en sprak met de maker.

Richardo was getuige van gewelddadige overval: "Je bent helemaal verstijfd" - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook