Ga naar Content

Twee tieners aangehouden voor overvallen Jumbo's Alkmaar en Haarlem

ALKMAAR - Twee jongens van 17 en 18 jaar zijn vandaag aangehouden voor de heftige ramkraak en overval op twee vestigingen van Jumbo afgelopen jaar. In Haarlem reden ze met een auto de supermarkt binnen en in Alkmaar hielden ze - vermoedelijk dus dezelfde daders - personeel onder schot.

Foto: Alkmaar Centraal

Vorige week werden in Opsporing Verzocht beelden getoond van de overval en het Openbaar Ministerie loofde 10.000 euro uit. Daarop kwamen twintig tips binnen, laat de politie weten aan NH Nieuws. Of die tips hebben geleid tot de aanhouding van de twee Alkmaarders is niet duidelijk. 

Zij worden op dit moment verhoord. De 51-jarige Alkmaarder die vorige week werd aangehouden is inmiddels vrijgelaten, maar nog steeds verdachte. 

Pistool op haar hoofd

Een van de personeelsleden op wie de overval in Alkmaar op 20 mei grote impact had is de 19-jarige Channah. Zij was die avond aan het werk en kreeg een pistool op haar gericht.

Tekst gaat door onder artikel.

Lees ook

Ook op de andere personeelsleden hadden de gebeurtenissen grote impact: bij de ramkraak in de Jumbo in de Haarlemse Schalkwijk op 4 april van dit jaar werd een medewerkster bijna geraakt door de auto. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]