Ga naar Content

Gretige Jelle Duin weer terug bij Jong AZ: "Hoop dat ik fit kan blijven"

AERDENHOUT - Tegenwoordig woont hij in het centrum van Amsterdam, maar de afgelopen tijd was Jelle Duin regelmatig te vinden in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Zijn ouderlijk huis ligt hier om de hoek en in dit natuurgebied kon hij z'n conditie op peil houden. "Je hebt hier van alles, dus ik heb hier de afgelopen tijd heel veel gerend", aldus Duin, die bij AZ is teruggekeerd na een verhuurperiode in Volendam. 

Portret van Jong AZ spits Jelle Duin - NH Nieuws

Tijdens die verhuurperiode ervaarde de jonge aanvaller FC Volendam als een leuke club. "Ik werd direct goed opgevangen in de groep en ik denk dat ik er een betere, volwassenere voetballer door ben geworden", vertelt hij. "Ik heb veel geleerd van Wim Jonk en ik kijk op zich met een goed gevoel terug op het seizoen."

Een tegenvaller voor de AZ-speler was dat hij tijdens zijn tijd in Volendam opnieuw een blessure opliep. Door die knieblessure moest hij een aantal wedstrijden missen. Volgend seizoen hoopt Duin wél fit te blijven. "Ik heb gemerkt dat ik steeds beter in mijn vel kom wanneer ik fit ben. Ik moet minuten maken en zoveel mogelijk proberen te spelen bij Jong AZ. Als ik een kans krijg bij het eerste dan moet ik daar klaar voor zijn." 

Bekijk bovenstaande video voor de volledige reportage met Jelle Duin

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]