Ga naar Content

Gerelateerde videos

Jong AZ-speler Des Kunst: "Zo lang ben ik nog nooit vrij geweest"

IJMUIDEN - Eindelijk is het zo ver. Na lange tijd thuis te hebben gezeten door de coronacrisis mocht Jong AZ-speler Des Kunst deze week weer in een klein groepje trainen op het trainingscomplex van AZ. En daar geniet hij zichtbaar van.

Foto: NH Nieuws

"Ja het is heerlijk om weer op het veld te staan", zegt Kunst. "We doen op dit moment nog niet heel veel maar het is fijn om iedereen op gepaste afstand weer te zien. Het is heel gek om mee te maken."

Kunst woont in IJmuiden, vlakbij het strand. Daar maakte hij in de periode dat hij thuis moest trainen dan ook dankbaar gebruik van. "Als ik ga hardlopen loop ik vanaf mijn huis via het strand langs de haven terug naar mijn huis. Dan kom je uit op negen of tien kilometer. Dus dat is wel een voordeel van hier wonen."

"Nu zit je al zeven weken thuis. Dan merk je dat het wel gaat vervelen"

des kunst

Daar waar de agenda van een profvoetballer normaal gesproken propvol zit is dat nu het tegenovergestelde. Inmiddels staan daar dus wel wat trainingen in, maar een echte wedstrijd laat voorlopig nog wel even op zich wachten. "Ja het is heel gek natuurlijk. Ik ben nog nooit zo lang vrij geweest. Je hebt meestal vier weken en nu zit je al zeven weken thuis. Dan merk je dat het wel gaat vervelen."

Het betekent dus dat de voetballer veel thuis is en daarmee ook veel tijd met zijn familie doorbrengt. "Het gaat vooralsnog goed", zegt Kunst met een knipoog. "Ik heb nooit problemen gehad thuis. Het is altijd gezellig. Natuurlijk ontstaan er wel een paar irritaties omdat je constant op elkaars lip. Maar gelukkig zijn we allemaal volwassen en kunnen we daar goed mee om gaan."

Lees ook