Ga naar Content

Jong AZ'er Lathouwers gaat op amateurbasis verder: "Ik begrijp het"

HOOFDDORP - In z'n achtertuin ligt het vol met gewichten en andere fitnessapparaten. Jong AZ'er Robin Lathouwers traint heel wat uurtjes thuis in deze coronaperiode om zo in conditie te blijven. "We hebben een programma gekregen van AZ en zelf heb ik nog extra op balvaardigheid geoefend."

Robin Lathouwers traint in z'n achtertuin om fit te blijven - NH Nieuws

"Je bent het natuurlijk helemaal niet gewend, want je zit al jaren in een bepaald ritme. Je kan ineens nergens meer naar toe en je moet afstand houden. En dat voelt onnatuurlijk", vertelt Lathouwers over de afgelopen weken tijdens de 'lockdown'. 

Blessureleed

Voor zichzelf trainen is Lathouwers helaas wel gewend. De twintigjarige verdediger kende de afgelopen jaren namelijk veel blessureleed. Geen gemakkelijke periode. "Normaal concentreer je je op trainingen en wedstrijden. Dat heb je ineens niet meer. Je hebt maar één doel en dat duurt een hele lange periode."

"Ik heb er vertrouwen in dat het mijn seizoen gaat worden"

Robin Lathouwers

Amateurbasis

Nu Lathouwers weer topfit is wil hij z'n kunsten weer vertonen op het veld. Dat doet hij na de zomer echter wel op amateurbasis. AZ verlengde zijn contract onlangs namelijk niet. "Ik wist dat het eraan zat te komen, omdat ik een lange tijd niet heb gevoetbald. Ik begrijp het ook."

Zoals het er nu naar uitziet begint het nieuwe seizoen in september. En dat betekent voor Hoofddorper ook een seizoen met nieuwe kansen. "Ik heb er vertrouwen in dat het mijn seizoen gaat worden. Afgelopen seizoenen is het buiten mijn handen geweest, waardoor ik het niet kon laten zien. Nu heb ik zelf weer invloed."

Lees ook