Ga naar Content

Jong AZ-coach Michel Vonk vult coronatijd in met schilderen

CASTRICUM - Schuren, schilderen en andere klusjes. Zo zien de huidige dagen van Michel Vonk eruit. De trainer van Jong AZ is normaal gesproken dagelijks te vinden op het trainingscomplex van Wijdewormer, maar door het coronavirus klust hij nu vooral rondom zijn huis. "Ik ben bezig met het laatste stukje van het huis dat ik helemaal geschilderd heb."

Michel Vonk vult coronatijd in met schilderen - NH Nieuws

"We tikken nu de zevende week aan dat ik thuis ben zonder voetbal. Ik heb veel met mijn collega's overlegd over voetbalzaken en videocalls gedaan met m'n spelers. That's it", vertelt Vonk over z'n huidige situatie. 

"Ik vind het leuk om jonge spelers te begeleiden en te helpen met hun laatste stap"

Jong az-coach Michel Vonk

Toch was er afgelopen week nog mooi nieuws voor de 51-jarige Castricummer. Hij verlengde namelijk z'n contract met één seizoen bij de Alkmaarders. "Ik vind het heel leuk om jonge spelers te begeleiden en te helpen met hun laatste stap." Vonk krijgt volgend seizoen assistentie van Kenneth Goudmijn. Hij volgt daarmee Koen Stam op.

Het is onzeker wanneer we Vonk met de Alkmaarse beloften weer op het veld zien, want voorlopig mogen er nog geen trainingen plaatsvinden. Laat staan het spelen van wedstrijden. "Het is nog niet helemaal duidelijk. Het wordt lastig als je je straks moet voorbereiden op de competitie."

Lees ook