Ga naar Content
Haarlem

OM: 'Veiligheid Haarlemse burgemeester continu punt van aandacht'

20 november 2019, 18.14 uur · Aangepast 20 november 2019, 18.29 uur
Door: Redactie · Foto: ANP/Remko de Waal

HAARLEM - Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of de beveiliging van de Haarlemse burgemeester Jos Wienen is opgeschroefd naar aanleiding van de vanmiddag gevonden handgranaat bij het stadhuis. "Zijn veiligheid is continu punt van aandacht", aldus een woordvoerder tegen NH Nieuws. 

 Wienen werd sinds september 2018 namelijk zwaar beveiligd vanwege bedreigingen en zat zelfs enige tijd ondergedoken. Later kon hij weer naar huis. Drie maanden geleden zei de burgervader nog tegen NH Nieuws opgelucht te zijn dat hij niet meer zo streng werd beveiligd. "Mijn kleinkinderen kunnen weer op bezoek."

Rond half vier vanmiddag werd het Haarlemse stadhuis ontruimd nadat een een voorbijganger boven aan de trap een object ontdekte  - het was toen nog niet bekend dat het daadwerkelijk om een handgranaat ging. Wel zei de politie dat het mogelijk een explosief was.

Lees ook

Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie bleek het om een handgranaat te gaan. Die is meegenomen en wordt ergens anders onderzocht 'en eventueel ter ontploffing gebracht', aldus een politiewoordvoerder tegen NH Nieuws. 

Streng misdaadbeleid 

Burgemeester Wienen staat te boek als streng als het gaat om bestrijding van georganiseerde criminaliteit. Zo zei hij vorige week nog dat hij het logo van de nieuwe motorclub MC Hardliners wil verbieden in zijn gemeente.

Tot op de dag van vandaag is onduidelijk van wie de bedreigingen eerder dit jaar kwamen. 

Foto: NieuwsFoto

Lees ook