Ga naar Content
Haarlem

Dochter van bedreigde burgemeester Wienen: "Mijn vader betaalt een hoge prijs voor zijn werk"

4 april 2019, 19.46 uur
Door: · Foto: ANP/Remko de Waal

De bedreigingen aan het adres van de Haarlemse burgemeester Jos Wienen, hebben ook een enorme impact op het leven van zijn gezinsleden, vertelt dochter Maria Wienen. "Hij wordt belemmerd in zijn mens-zijn."

Dat vertelt zij in een openhartig interview met de EO. Hoewel het gezin Wienen in Katwijk ook de nodige bedreigingen voor hun kiezen kreeg, zo werden de ramen een keer bekogeld met eieren en vloog er eens een baksteen door hun ruit, zijn de nieuwste bedreigingen ook een grote schok voor hen.

Lees ook: Terugblik: Haarlemse burgemeester Jos Wienen nu half jaar beveiligd

"Ik vind het belachelijk dat mensen in hun privéleven worden aangevallen op het werk dat ze doen. Ik heb hem gevraagd om voorzichtig te doen. Dan antwoordt hij dat hij nog nooit zo veilig is geweest als nu. Dat zegt hij om ons gerust te stellen", zegt ze tegen de omroep.

'Zou iets anders willen'
Volgens Maria betaalt haar vader een hoge prijs voor zijn werk. Zo woont Wienen al een half jaar niet meer thuis en ziet zij haar vader nooit meer zonder dat hij geflankeerd wordt door bewaking. "Het is krachtig hoe hij ermee omgaat, maar ik zou heel erg iets anders voor hem willen. Mijn vader zou mijn vader niet zijn, als hij nu opgeeft."

Bekijk hier beelden van Wienen tijdens de manifestie voor de burgemeester:

Samenvatting manifestatie voor bedreigde burgemeester Wienen - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!