Ga naar Content
West-Friesland

Scooter met explosieven en een muzikaal protest: Wat gebeurde er deze week in West-Friesland?

14 september 2019, 08.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Archief

Wat gebeurde er deze week in West-Friesland? Wat was het belangrijkste nieuws? We hebben voor jou een overzicht gemaakt, zodat je weer helemaal bij bent met het laatste nieuws uit jouw regio.

Maandag
Vorig weekend werd de 26-jarige Jelle Dekker uitgeroepen tot beste palingroker van Nederland. De Enkhuizer werd verkozen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Kortehoef. "Het is een waardering voor je vak, een soort erkenning", aldus Jelle. "In 2016 heb ik ook gewonnen, maar dan denken mensen misschien nog dat dat een toevalstreffer was. Dus dat het nu weer is gelukt is extra leuk."

Maandagmorgen werd bekend dat de politie een lichaam van een Poolse man had gevonden in het water bij Hauwert. Het zou gaan om een man die sinds 3 september vermist werd. De man zou niet om het leven zijn gekomen door een misdrijf.

Vanaf volgende week is de wegaansluiting tussen Dampten en de Berkhouterweg in Hoorn definitief gesloten voor automobilisten. De afsluiting in onderdeel van de werkzaamheden om de turborotonde om te bouwen naar een kruispunt met verkeerslichten. De werkzaamheden aan de Berkhouterweg duren tot januari 2020.

Dinsdag
Aan de Nieuweweg in Hoogkarspel werd dinsdag een scooter gevonden met explosieven. Meerdere buurtbewoners moesten hun huizen verlaten en de politie zette de omgeving af. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse en zorgde ervoor dat het explosief op een veilige plaats tot ontploffing werd gebracht. In de nacht ervoor gebeurde er al iets verdachts bij een pinautomaat daar in de buurt.

Bekijk hieronder een reportage met een van de buurtbewoners van de Nieuweweg in Hoogkarspel. De tekst gaat verder onder de video.

bewoonster explosief hoogkarspel - NH Nieuws



Op deze dag heeft de burgemeester van Hoorn een drugsloods gesloten aan de Nieuwenburg. Al in mei werd daar door de politie een hennepkwekerij aangetroffen. In de loods werden ongeveer 800 hennepplanten en drie kilo hennepafval in beslag genomen. De loods is voor de komende vier maanden gesloten. 

Woensdag
De muziekschool van Stede Broec hield dinsdagavond een muzikaal protest bij het gemeentehuis van Stede Broec. Aanleiding is de verminderde subsidie vanuit de gemeente, waardoor de muziekschool dreigt te verdwijnen. "Het bloedt gewoon dood zo en dat is zonde", vertelt voorzitter Rolf Keur aan NH Nieuws.

Onze verslaggever was aanwezig bij het protest. De reportage vind je hieronder. De tekst gaat verder onder de video.

190910N_0001_MUZIEKSCHOOL_INTERNET_V2 - NH Nieuws



Donderdag
Vanwege een grote brand aan de Waterkers in Zwaag is een woning zwaar beschadigd geraakt. Ook omliggende woningen werden door rookontwikkelingen tijdelijk ontruimd. De brand ontstond rond 05.30 uur op de bovenverdieping.

De politie heeft op woensdagavond een 36-jarige beschonken automobilist aangehouden. De man uit Hoorn was doorgereden na een auto-ongeluk. Hij bleek teveel te hebben gedronken en er werd ook drugs gevonden in de auto. Daarnaast had hij geen geldig rijbewijs en bleek hij ook niet in zijn eigen auto te rijden. 

Ook gingen we langs bij butler André Meester uit Hoorn en mochten we een kijkje nemen hoe het is om 24/7 voor iemand klaar te staan. 

De reportage vind je hieronder. De tekst gaat verder onder de video.

Een kijkje in het leven van privé-butler André - NH Nieuws



Vrijdag
Dit weekend vindt in Het Streekbos in Bovenkarspel de Samenloop voor Hoop 2019 plaats. Eén van de deelnemers is Annette Verver uit Enkhuizen. Zij verloor haar 17-jarige zoon afgelopen jaar aan de gevolgen van deze ziekte. "We zullen mijn zoon nooit vergeten en we lopen met hem in ons hart."

Hier vind je de reportage die werd gemaakt over Annette Verver:

190913N_0001_SAMENLOOP - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!