Ga naar Content

Zevende tiener aangehouden voor dodelijke schietpartij station Purmerend

De politie heeft afgelopen maandag in Hoogeveen een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor de dodelijke schietpartij bij het treinstation in Purmerend in februari. Daarbij kwam een 19-jarige jongen om het leven, een andere 19-jarige jongen raakte zwaargewond. Het is de zevende aanhouding in deze zaak.

Foto: Inter Visual Studio

Bij de schietpartij op 12 februari kwam een Purmerender (19) om het leven. Een andere 19-jarige, uit Medemblik, raakte zwaargewond en lag lange tijd in het ziekenhuis. Inmiddels is deze tiener weer thuis, laat een woordvoerder van de politie weten. Volgens de politie is 'een conflict tussen jongeren' de aanleiding van de schietpartij.

Vijf tieners zitten vast

Eerder werden er al een 15-jarige Amsterdammer, twee 16-jarige jongens uit Purmerend, een 18-jarige man uit Amsterdam, een 19-jarige Purmerender en een 19-jarige man uit Landsmeer aangehouden. Nu komt daar dus ook de 18-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats bij. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

De twee 16-jarige jongens uit Purmerend zijn inmiddels weer op vrije voeten. Op dit moment zitten er nog vijf tieners vast voor de dodelijke schietpartij.

Schok

De buurt reageerde destijds geschokt op de schietpartij. "Het wordt steeds erger hier", zei een jonge moeder van drie kinderen, op de plek waar gister de dodelijke schoten werden gelost. "Dan is het bij de snackbar, dan bij het fietsenhok en nu weer bij de tunnel", vult een andere inwoner aan.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.