Ga naar Content

15-jarige verdachte aangehouden na dodelijke schietpartij Purmerend

De politie heeft een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij bij station Purmerend. Hierbij kwam op 12 februari een 19-jarige jongen om het leven. Een ander raakte zwaargewond. 

Foto: Inter Visual Studio

De verdachte werd gistermiddag aangehouden in Amsterdam. Eerder werden er al twee 16-jarige jongens uit Purmerend en een 18-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Een van de twee 16-jarige jongens uit Purmerend is inmiddels weer op vrije voeten. Hij is nog wel verdachte in het onderzoek. Nog meer aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie.

Conflict tussen jongeren

Bij de schietpartij op 12 februari kwam een 19-jarige man uit Purmerend om het leven. Een andere 19-jarige raakte zwaargewond en ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. Volgens de politie is 'een conflict' tussen jongeren in Purmerend de aanleiding van de schietpartij, dit wordt op dit moment verder onderzocht. 

"Het wordt steeds erger hier", vertelde een jonge moeder van drie kinderen, op de plek waar de dodelijke schoten tien dagen geleden werden gelost.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.