Ga naar Content

Slachtoffer (19) overleden na schietpartij station Purmerend

Eén van de twee slachtoffers die gisteravond werd neergeschoten bij station Purmerend, is vannacht aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie weten via X. De dader is nog steeds voortvluchtig.

Foto: Inter Visual Studio

De schietpartij gebeurde rond acht uur gisteravond bij het station. Hierbij raakten twee personen gewond. Beide gewonden werden in 'zorgwekkende toestand' naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen, een 19-jarige Purmerender, is vannacht overleden. 

Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie is nog bezig met een grootschalige zoektocht. Hiervoor zijn ook specialistische honden en een politiehelikopter ingezet. Ook wordt er volgens een woordvoerder van de politie een team ingezet van 'speciale interventies'. Die zijn 'getraind in extreme situaties'. Dat is volgens volgens de woordvoerder gebruikelijk als er een gewapende verdachte is. Vooralsnog is er geen duidelijk signalement gedeeld.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.