Ga naar Content

Poging twee: eerste huizen 'goedkopere' Amstelveense nieuwbouwwijk in de verkoop

Een jaar nadat ontwikkelaar VORM de handdoek voor nieuwbouwwijk De Scheg-Oost in Amstelveen bijna in de ring had gegooid, zijn de eerste woningen uit het aangepaste plan in de verkoop gegaan. Eerder raakte VORM de woningen aan de straatstenen niet kwijt, maar hoopt op meer succes nu het plan meer goedkope woningen omvat.

Hier moet nieuwbouwwijk De Scheg komen - Foto: Gemeente Amstelveen

De goedkoopste eengezinswoning kostte in de eerste versie van 'Eilands' Eigen' 730.000 euro. Veel woningzoekenden vonden de prijzen te hoog, waardoor het project maar niet van de grond kwam. VORM vroeg de gemeente uiteindelijk zelfs om de bouwvergunning in te trekken, maar die ging liever met de ontwikkelaar om tafel. 

Lees ook

Dat resulteerde in een nieuw plan met meer 'betaalbare' woningen: Nieuw Eilands' Eigen. Woningzoekenden kunnen sinds gisteren reageren op de 27 woningen die als eerste gebouwd zullen worden. De goedkoopste eengezinswoning kost ditmaal 515.000 euro. Voor de duurste betaal je net geen miljoen euro. 

Het gaat in fase 1a in totaal om elf eengezinswoningen en zestien twee-onder-één-kapwoningen.  De kleinste woning is 103 vierkante meter en de grootste 175 vierkante meter. Fase 1b behelst vijftig 'parkwoningen'. Die zijn 73 of 82 vierkante meter en kosten € 385.000.

Bijna geen villa's meer

In september lichtte de gemeente al een tipje van de sluier over het verschil tussen de oorspronkelijke en nieuwe plannen. VORM tekende in eerste instantie 24 kapitale villa's in, die grofweg 1,7 tot 2 miljoen euro hadden moeten opbrengen.

Ook moesten er zestien tuinvilla's met een prijskaartje tussen de 1,6 miljoen en 2,1 miljoen euro komen. In de aangepaste plannen zou plek zijn voor 36 villa's minder, waardoor er vier overblijven. Deze aantallen kunnen nog veranderen, omdat de plannen destijds nog niet in beton waren gegoten. VORM gaf eerder aan ook een deel van de duurdere appartementen te schrappen. 

De Scheg-Oost wordt aan de wijk Westwijk in zuidwest-Amstelveen gebouwd. Het is het laatste grote gebied waar Amstelveen nog kan bouwen, omdat de gemeente verder van de polders af wil blijven. Na de Scheg-Oost worden de Scheg-Midden en de Scheg-West gebouwd.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]