Ga naar Content

Amstelveen schrapt bijna alle miljoenenvilla's uit plannen omstreden nieuwbouwwijk

De gemeente Amstelveen lichtte gisteravond een tipje van de sluier over de herziene plannen voor nieuwbouwwijk de Scheg-Oost. Vooral het aantal vrijstaande koopwoningen en dure appartementen dat in de wijk zou verrijzen is in de nieuwe plannen geminimaliseerd. 

Impressie Amstelveense nieuwbouwwijk De Scheg Oost - Foto: VORM

Dat blijkt uit een presentatie van het college over de plannen met het westelijk deel van De Scheg. Die plannen moeten binnenkort worden goedgekeurd, maar ondertussen ligt de ontwikkeling van Oost nog steeds stil, omdat woningzoekenden de prijzen te hoog vonden. 

In de oorspronkelijke plannen zouden er 24 kapitale villa's worden opgeleverd die grofweg 1,7 tot 2 miljoen euro hadden moeten opbrengen. Daarnaast wilde ontwikkelaar VORM zestien tuinvilla's laten bouwen met een prijskaartje tussen de 1,6 miljoen en 2,1 miljoen euro. In de aangepaste plannen worden dat er 36 minder, waardoor er vier overblijven. 

Goedkopere huizen

De plannen die de ontwikkelaar met de gemeente aan het maken is, zijn nog niet in beton gegoten, maar wel vergevorderd. Het project moet weer rendabel worden door de villa's te laten wijken voor meer woningen van een ander type.

Lees ook

Zo wordt het oorspronkelijke aantal van 27 zogenoemde tweekappers uitgebreid naar 60 en komen er geen 29, maar 39 rijtjeshuizen. De twee-onder-een-kap-woningen moeten tussen de 900.000 en 1,2 miljoen euro gaan kosten, de rijtjeshuizen gaan de markt op vanaf 745.000 euro. 

Appartementen

Eerder maakte VORM al bekend dat ook de plannen rond de bouw van de appartementen in het wijkdeel worden aangepast. Opvallend is dat de 28 duurste en grootste appartementen, met een prijs tussen 795.000 euro en 940.000 euro hadden moeten opbrengen worden geschrapt. Ook drie kleinere appartementen, die voor zo'n 4,5 ton moesten worden verkocht, zijn uit de oorspronkelijk plannen verdwenen.

De 48 oorspronkelijke appartementen in de middeldure sector (met een grens tot 363,000 euro) worden vervangen door 50 boven-benedenwoningen.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]