Ga naar Content

Ontwikkelaar impopulaire Amstelveense wijk wil van vergunning af: "Zeer ongebruikelijk"

De bouw van 172 woningen in de Amstelveense nieuwbouwwijk De Scheg gaat voorlopig niet van start. Ontwikkelaar VORM wil de door de gemeente verleende bouwvergunning voor De Scheg Oost niet meer, omdat de voorverkoop sterk tegenvalt. 

Hier moet nieuwbouwwijk De Scheg komen - Foto: Gemeente Amstelveen

"Dat is een zeer uitzonderlijke situatie en daarom leek het ons goed u hierover te informeren", schrijft het college van Burgemeester en Wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Omdat er twee bezwaren zijn ingediend, is de vergunning nog niet onherroepelijk.

Lees ook

VORM was vandaag zelf niet bereik voor commentaar, maar wijt de tegenvallende verkoop volgens het college aan 'huidige en onvoorziene marktomstandigheden.' Eind vorig jaar haalde de ontwikkelaar al een aantal woningtypes uit de verkoop omdat de voorverkoopdrempel niet was gehaald. Ze hoopten zo alsnog snel te kunnen gaan bouwen, maar de start wordt dus alsnog uitgesteld. 

De ontwikkelaar wil voorkomen dat de verleende vergunning onherroepelijk wordt, omdat de ontwikkelaar op dat moment verplicht is financiële afspraken met andere partijen na te komen. De vrees is dat die uitgaven de economische haalbaarheid nog meer onder druk zullen zetten.

Te duur

De gemeente wil alsnog dat er zo snel mogelijk gebouwd gaat worden in de Scheg Oost en is naar eigen zeggen met de ontwikkelaar in gesprek. Het bestemmingsplan voor het gebied is wel onherroepelijk.

Een aantal woningzoekenden liet eerder weten de verkoopprijzen in de Scheg Oost veel te hoog te vinden. Voor de goedkoopste eengezinswoning betaal je rond de 700.000 euro. Na De Scheg Oost moeten De Scheg Midden en De Scheg West worden gerealiseerd.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]