Ga naar Content

'Te dure' Amstelveense nieuwbouwwoningen door gebrek aan interesse uit verkoop gehaald

Een deel van de woningen die worden gebouwd in nieuwbouwwijk Eilands' Eigen in De Scheg in Amstelveen is uit de verkoop gehaald. De voorverkoop trok namelijk te weinig geïnteresseerden. Woningzoekenden vertelden eerder al aan mediapartner RTV Amstelveen de prijzen veel te hoog te vinden. 

Het gaat om eengezinswoningen en villa's, waarvan de verkoopprijs bij 700.000 euro begint. "Ik heb best een aardige baan, maar van deze prijzen ben ik me echt te pletter geschrokken. Ik blijf wel even in Uithoorn", vertelde een Uithoornaar die eigenlijk wil terugkeren naar Amstelveen.

De Scheg in aanbouw - Foto: AAN!

Er zijn ook woningtypes die de voorverkoopdrempel wel hebben gehaald. Het gaat dan om appartementen tussen de 51 m2 en 61 m2 groot waar je vanaf 355.000 euro eigenaar van kunt worden. Voor de herenhuizen van rond de 150 m2 groot die bij een prijs van 970.000 euro beginnen zou de drempel bijna zijn gehaald. 

Verkoop boost geven

Ontwikkelaar VORM wil voorkomen dat de tegenvallende verkoop van de hierboven genoemde woningen de bouw van de nieuwbouwwijk beïnvloedt. Daarom heeft het bedrijf besloten de bouw in twee fases uit te voeren, schrijft zij in een nieuwsbrief. 

De ontwikkelaar kondigt ook 'een ruim pakket met verkoopstimulerende maatregelen en een grote verduurzamingsslag' aan om de verkoop een boost te geven. De prijzen lijken voorlopig niet omlaag te gaan. Volgens VORM zijn deze niet hoog voor 'één van de hotspots van Nederland, onder de rook van Amsterdam'.

In Uithoorn werd deze maand bewezen dat het ontwikkelen van grondgebonden eengezinswoningen rond het half miljoen wel mogelijk is. Op het oude terrein van Connexxion worden nu woningen aangeboden met een oppervlakte van 112 tot 127 vierkante meter. De prijzen van dit type woningen liggen tussen de 440.000 en 555.000 euro vrij op naam.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]