Ga naar Content

Live NH Sport: Telstar kan vrijuit voetballen tegen FC Emmen

Na de 5-1 nederlaag tegen De Graafschap is de rol van Telstar in de laatste periode vrijwel uitgespeeld. De laatste vier wedstrijden staan in het teken van 'het seizoen goed afsluiten'. Als de spanning eraf is in de eindfase van de competitie levert dat vaak leuke wedstrijden met veel goals op. Of dat vanavond tegen FC Emmen ook zo is, hoor je vanaf 19.00 uur op NH Radio. 

Uli Landvreugd - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Ook voor Emmen is er weinig meer voor om te spelen. De Drentenaren staan twaalfde in de eerste divisie en moeten voor plaatsing voor de play-offs nog flink wat plaatsen omhoog. Vanwege de tegenvallende resultaten zette Emmen anderhalve week geleden trainer Fred Grim aan de kant. Het schokeffect bleef uit. Onder leiding van interim-trainer Alfons Arts werd er met 3-1 verloren van MVV Maastricht. 

Ongeslagen thuisreeks

Telstar, momenteel zestiende, speelt voor de sportieve eer én de ongeslagen thuisstatus. Het publiek op sportpark Schoonenberg mag niet klagen, want sinds 15 december vorig jaar (FC Dordrecht, 0-2) werd er op eigen veld niet meer verloren. De Witte Leeuwen speelden sindsdien acht wedstrijden waarvan er vier in een overwinning eindigden en vier in een gelijkspel. In het resterende programma gaat de ploeg van trainer Uli Landvreugd nog op bezoek bij FC Eindhoven en Willem II, terwijl FC Groningen naar Velsen-Zuid komt. 

Telstar - FC Emmen begint vanavond om 20.00 uur en het commentaar krijg je van verslaggever Frank van der Meijden.  

Helmond Sport - Jong Ajax

Je kunt in NH Sport ook de verrichtingen van de talenten van Ajax volgen. Het beloftenteam van trainer Dave Vos treedt in Noord-Brabant tegen Helmond Sport aan. Bij de tegenstander maakt Martijn Kaars dit seizoen indruk. Met 21 goals is de Monnickendammer de topscorer op het op een na hoogste niveau in Nederland. Het is niet voldoende om Helmond richting de play-offs te helpen, want zowel in de periode als op de ranglijst speelt de club geen rol van betekenis. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Martijn Kaars viert een doelpunt van Helmond Sport - Foto: Pro Shots/Jules van Iperen

Jong Ajax won afgelopen maandag met 2-1 van SC Cambuur en staat één plaatsje lager dan Helmond Sport (veertiende om dertiende). Tegen Cambuur kon Vos een beroep doen op meerdere spelers die ook al in het eerste in actie kwamen zoals Anton Gaaei, Tristan Gooijer, Silvano Vos en Carlos Forbs. Of die er vanavond ook bij zijn, is de vraag. Vanwege de bekerfinale Feyenoord - NEC hoeft Ajax 1 geen competitiewedstrijd te spelen dit weekend. 

Helmond Sport - Jong Ajax begint om 20.00 uur. Verslaggever op sportpark De Braak is Stephan Brandhorst. NH Sport is er van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52