Ga naar Content

Goaltjesdief Martijn Kaars uit Monnickendam wil topscorer in eerste divisie blijven: "Dat is het doel"

Met tien treffers staat Martijn Kaars trots bovenaan de topscorerslijst van de eerste divisie. De Monnickendammer in dienst van Helmond Sport is bezig aan zijn sterkste seizoen ooit en we vingen hem op nadat hij gisteravond de enige treffer maakte tegen Telstar. "De kansen die ik nu krijg, gaan er meestal in."

Martijn Kaars uit Monnickendam over z'n neusje voor de goal - NH Nieuws

"Ik speel nu rondom de spits en dat gaat me wel goed af", is de verklaring van Martijn Kaars waarom hij nu zoveel scoort. "Plus we creëren nu meer dan vorig seizoen, dan is het ook makkelijker om te scoren."

Kaars is bezig aan zijn tweede jaar bij Helmond Sport. Vorig seizoen eindigde de 24-jarige inwoner uit Monnickendam al op veertien treffers. Zijn hoogste doelpuntenaantal uit zijn loopbaan en het ziet er naar uit dat hij dat wel ruim gaat verbreken. Als het gaat om de algehele topscorerstitel in de eerste divisie is hij vrij helder. "Dat is wel een doel."

Tekst loopt door onder de video.

Martijn Kaars over de combinatie spits van Helmond Sport en trainer bij vv Monnickendam - NH Nieuws

Naast voetballer is Kaars ook trainer bij vv Monnickendam. Dat betekent dat hij meerdere keren per week van Noord-Brabant naar Noord-Holland rijdt. "Dat is prima te combineren." Dit weekend speelt vv Monnickendam de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen '30 uit Hoorn met Kaars dus coachend in de dug-out.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52