Ga naar Content

Na 161 wedstrijden scoort Witte Leeuw Plat eindelijk zijn eerste treffer: "Raar gevoel"

De zeventiende minuut in de wedstrijd De Graafschap - Telstar gaat Alex Plat nooit meer vergeten. De middenvelder maakt na 161 profwedstrijden zijn allereerste treffer in het betaalde voetbal. En dat deed hij ook nog zeer artistiek. Vanuit de draai schoot Plat de bal snoeihard in de linkerhoek. "Een raar gevoel was het eigenlijk."

Alex Plat scoort z'n allereerste treffer in het betaalde voetbal - NH Nieuws

"Ik wist niet zo goed hoe ik moest juichen", laat Alex Plat weten over zijn persoonlijk hoogtepuntje. Wel verloor zijn ploeg Telstar op bezoek bij De Graafschap met 5-1. "Helaas is de goal niet veel waard."

Weinig kansen

Door het doelpunt van Plat pakte Telstar nog wel brutaal de voorsprong in Doetinchem, maar uiteindelijk bleken de Superboeren een maatje te groot. "We hebben gewoon niet zoveel kansen gecreëerd."

Tekst loopt door onder de video.

Alex Plat na 5-1 verlies tegen De Graafschap - NH Nieuws

Door het verlies lijkt de vierde periode een onmogelijke missie. Een zesde plek na vijf wedstrijden en met FC Emmen, FC Eindhoven, FC Groningen en Willem II hebben de Velsenaren nog een heel pittig programma.

FC Volendam

Niet alleen baalde Plat flink van het verlies in de Achterhoek, ook kreeg de 26-jarige Volendammer na afloop mee dat FC Volendam keihard onderuit ging tegen Excelsior (4-0). "Zonde." Vele jaren speelde Plat in het oranje shirt en nu bezoekt hij als fan de thuiswedstrijden. 

Tekst loopt door onder de video.

Volendammer Alex Plat leeft mee met verlies van FC Volendam - NH Nieuws

De volgende tegenstander voor Telstar is FC Emmen. Dit duel in Velsen-Zuid op vrijdag 19 april kun je live volgen op NH Radio. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52