Ga naar Content

Directe handhaving schier onmogelijk voor FC Volendam na zeperd tegen Excelsior

De felbegeerde plek vijftien is mijlenver voor FC Volendam. De Palingboeren gingen op bezoek bij directe concurrent Excelsior met 4-0 onderuit. Daardoor lijkt directe handhaving een schier onmogelijke opgave. 

Benaissa Benamar (l) en Brian Plat - Foto: Pro Shots / Mischa Keemink

Een ongewijzigd Volendam had het vanaf het eerste moment erg moeilijk op Woudestein tegen Excelsior. Via Kenzo Goudmijn en Derensili Sanches Fernandes (lat) werden de Rotterdammers in de openingsfase gevaarlijk. Extra zuur was het vroege uitvallen van Robert Mühren. Hij moest zich laten vervangen door Vivaldo Semedo. De Palingboeren leken stand te houden tot aan de rust, maar dat gevoel verdween binnen twee minuten.

Lance Duijvestijn zorgde met een diagonale uithaal voor de verdiende 1-0, nadat Arthur Zagre vlak daarvoor nog Mio Backhaus op zijn weg vond. De eerstvolgende aanval van de thuisploeg lag weer in het net. Een corner werd goed doorgekopt door Troy Parrott, waardoor Lazaros Lamprou kon scoren: 2-0. Parrott kreeg in blessuretijd nog een grote kans. Ditmaal kon Backhaus echter keren.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Volendam-trainer Regillio Simons: "Vanaf het begin geen aanspraak gemaakt" - NH Sport/Frank van der Meijden

Snel in de tweede helft werd de enige hoop, die Volendam kiezelhard aan gort geschoten door Parrott (3-0). Het werd zelfs nog pijnlijker voor de bezoekers. Mimeirhel Benita gaf een ragfijne voorzet op Lamprou en de Griek kon scoren bij de tweede paal. Volendam kwam vervolgens nog een keer goed weg, nadat een inzet van Excelsior op de paal naast Backhaus plofte.

Het duel werd nog ontsierd door een rode kaart voor Safouane Karim en Parrott. Zij vochten na het laatste fluitsignaal, maar kreeg alsnog een prent aan hun broek. Voor Karim ging het om zijn tweede gele kaart. Parrott kreeg direct rood.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door de nederlaag neemt Excelsior meer afstand van de Volendammers. Het onderlinge verschil is opgelopen tot zes punten, terwijl de Rotterdammers op de veilige vijftiende plaats staan. Het eerstvolgende duel voor Volendam is op 28 april tegen Sparta op Het Kasteel.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur, Benamar, Flint, Plat; Mirani (Hoeve), Cox (Twigt/76), Maulun (Le Roux/46); Booth, Mühren (Semedo/20), Johnson (Karim/62)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52