Ga naar Content

Live NH Sport: cruciaal duel voor FC Volendam, Telstar naar De Graafschap

Gooit FC Volendam de strijd tegen degradatie helemaal open of valt de deur van de eredivisie in het slot? Bij winst op directe concurrent Excelsior komt Volendam in punten naast de Rotterdammers, maar bij een nederlaag is het gat zes punten en is een stapje terug vrijwel onontkoombaar. Je kunt het vanaf 19.00 uur volgen op NH Radio, net als De Graafschap - Telstar waar ook veel op het spel staat. 

Stadion Excelsior - Foto: Pro Shots/Shane Winsser

FC Volendam tankte vorige week flink wat vertrouwen door een niet verwacht punt te pakken tegen Feyenoord (0-0) en vervolgens in eigen stadion RKC Waalwijk op een nederlaag te trakteren (3-2). De laatste plek in de competitie werd overgedaan aan Vitesse.

Volendam zit Excelsior op de hielen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is bezig aan een vrije val: van de laatste tien wedstrijden ging alleen de wedstrijd tegen RKC Waalwijk op 16 maart niet verloren (1-1). 

Volendam-trainer Regillio Simons heeft geen reden om te sleutelen aan zijn winnende formatie. Dat betekent dat Robert Mühren, goed voor twee goals tegen RKC, zal starten. De geblesseerde Bilal Ould-Chikh, Milan de Haan en Vivaldo Semedo ontbreken. Ook Xavier Mbuyamba is er niet bij. Eerder deze week gaf hij openheid over de reden van zijn langdurige afwezigheid. De verdediger heeft vanwege hartritmestoornissen een defibrillator moeten laten plaatsen. 

De aftrap is om 20.00 uur. Frank van der Meijden verzorgt het commentaar vanaf Woudestein.

Tekst gaat verder onder het wedstrijdprogramma. 

Programma degradatiekandidaten

15e plek RKC (veilig): 29 wedstrijden en 24 punten (doelsaldo -20)
Thuis: FC Utrecht, PEC Zwolle
Uit: AZ, Heracles Almelo, PSV

16e plek Excelsior (play-offs): 29 wedstrijden 22 punten ( doelsaldo -24)
Thuis: FC Volendam, NEC, Heracles Almelo
Uit: Ajax, Feyenoord

17e plek FC Volendam (degradatie): 29 wedstrijden 19 punten (doelsaldo -40)
Uit: Excelsior, Sparta, FC Twente
Thuis: Ajax, GA Eagles

18e plek Vitesse (degradatie): 29 wedstrijden 17 punten (doelsaldo -40)
Thuis: Fortuna Sittard, Ajax 
Uit: PSV, FC Utrecht, sc Heerenveen

Waar FC Volendam strijdt voor lijfsbehoud mag Telstar dromen van de vierde periodetitel. De weg is weliswaar lang en het speelschema pittig, maar de ploeg van trainer Uli Landvreugd doet in elk geval mee.

Vanavond staat op De Vijverberg in Doetinchem de ontmoeting met De Graafschap gepland. De Superboeren draaien de laatste weken wat minder, maar zullen zich via de reguliere competitie ongetwijfeld plaatsen voor de play-offs. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Jonathan Mulder - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Eerder dit seizoen ging de thuiswedstrijd met 2-1 verloren, terwijl Telstar bij het laatste bezoek aan Doetinchem dankzij Jonathan Mulder (0-1) de drie punten mee terug nam. Ook in De Achterhoek gaat de bal om 20.00 uur rollen. Het commentaar krijg je van Erik-Jan Brinkman.

Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen op alle andere velden, waaronder het duel tussen Willem II en Jong AZ. NH Sport is er elke vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52