Ga naar Content

Bijna 4 jaar celstraf voor bestuurder die Jesse Smit (20) doodreed

Danny V. (30) uit Noord-Scharwoude is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en negen maanden. De man reed in 2021 een vriendengroep aan in Oudkarspel, hij was hierbij onder invloed van alcohol. Drie jongens raakten gewond, de 20-jarige Jesse overleefde het ongeluk niet. De rechtbank heeft Danny V. naast de celstraf ook een rijontzegging van vijf jaar opgelegd.

Foto: Maaike Polder / NH Nieuws

Het ongeluk vond plaats op zondagmiddag 12 december in 2021. De vriendengroep fietste over de Voorburggracht in Oudkarspel, toen de 28-jarige Danny V. uit Noord-Scharwoude dronken achter het stuur zat. De man reed te hard en reed de vriendengroep van achteren aan. Drie jongeren raakten gewond. Smit moest naar het ziekenhuis en overleed even later op 18 december 2021.

Op 14 maart 2024 stond de bestuurder voor de rechter, omdat hij te hard reed. Daarnaast was hij volgens justitie onder invloed en verliet hij de plek van het ongeluk.

De rechtbank heeft vandaag besloten dat de V. zich schuldig heeft gemaakt aan 'zeer onvoorzichtig en onoplettend' rijgedrag. De 30-jarige V. is veroordeeld tot drie jaar en negen maanden celstraf. 

Lees ook