Ga naar Content

8 fietsers aangereden door bestelbus: meerdere zwaargewonden en bestuurder opgepakt

Een bestuurder van een zwarte bestelbus heeft vanavond op de Voorburggracht in Oudkarspel meerdere fietsers aangereden: hij raakte zeker acht mensen, van wie er vijf gewond zijn geraakt. Twee zijn zelfs zwaargewond. Het zou gaan om een groep jongeren. Na de botsing reed de bestuurder door.

Foto: Inter Visual Studio

Een woordvoerder van de politie laat weten dat rond half zes een groep fietsers werd aangereden door het voertuig. Volgens een getuige wilde de bestuurder van de bestelbus de acht fietsers inhalen en dit ging fout.

Dit scenario kon de politie nog niet bevestigen: er wordt op dit moment nog onderzoek gedaan. De bestuurder van de bus reed na het ongeluk dus door en daarop startte de politie een zoekactie.

Ook inwoners werd gevraagd om goed om zich heen te kijken. Na een half uur is de bus gevonden en de bestuurder gearresteerd.

De politie zoekt naar mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren. "Ook begrijpen we dat als je zoiets ziet, het heftig kan zijn. Mocht er behoefte zijn voor slachtofferhulp, dan kunnen ze contact met ons opnemen", aldus een woordvoerder van de politie.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De Voorburggracht is een lange weg die loopt door meerdere kernen van de gemeente Langedijk. In Oudkarspel begint de weg ter hoogte van de N504 en loopt naar boven in de richting van Schagen.

Foto: Inter Visual Studio

Heb je een tip over dit verhaal of was je zelf betrokken? Mail dan naar [email protected]