Ga naar Content

Als jij het voor het zeggen hebt: welke West-Fries verdient er een eigen straatnaam?

Naar wie moet een straatnaam vernoemd worden? En waarom? De West-Friese redactie duikt in het thema 'straatnamen' en hoort graag wie het volgens jou verdient om op een straatnaambord te prijken. Het kan iemand zijn die prestaties heeft geleverd op bestuurlijk, cultureel of sportief vlak of iemand die sociaal veel betekend heeft. Welke West-Fries nomineer jij? 

Foto: NH Media / Chantal Bos

Bij een officiële vernoeming buigt een gemeentelijke commissie zich over inzendingen en moet de vernoemde persoon minstens 10 jaar zijn overleden. Die regels laten we even voor wat ze zijn: iedereen maakt kans.

Nomineer jij iemand die zich al jarenlang inzet voor anderen, iemand die iets bijzonders doet of heeft gedaan, of iemand die je het gewoon gunt? We zijn benieuwd! Iemand nomineren gaat heel gemakkelijk door onderstaand formulier in te vullen. En laat vooral ook even achter waarom je diegene nomineert. 

Je kunt nog tot 20 maart iemand nomineren. Vlak daarna maken we de 'winnaar' bekend. En wie weet prijkt jouw inzending straks wel op een straatnaambord... 

Wat is de meest bijzondere straatnaam van West-Friesland?

Naast de vraag wie jij een straatnaam gunt, zijn we als West-Friese redactie ook op zoek naar de meest bijzondere straatnaam van West-Friesland. Je hebt de Pieter de Poepsteeg in Hoorn, Tussen Hel en Vagevuur, Vette Knol in Enkhuizen en Boenluif in Hoogwoud. Maar wat is de meest bijzondere of grappige straatnaam van West-Friesland? Dat bepaal jij! Stuur je inzending in en laat een korte motivatie achter. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]