Ga naar Content

Rapper Bigidagoe overleden bij schietpartij Sloterdijk

Danzel Silos (26), beter bekend als rapper Bigidagoe, is vanochtend bij een schietpartij op de Rhoneweg in Sloterdijk overleden. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Rapper Bigidagoe doodgeschoten - Foto: Inter Visual Studio

Danzel Silos werd iets voor 5.30 uur neergeschoten op het bedrijventerrein in Sloterdijk. Hij werd ter plekke behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht. De politie bevestigt dat het slachtoffer enige tijd later overleed.

Een deel van de Rhoneweg was lange tijd afgezet voor onderzoek. De zaak wordt opgepakt door het Team Grootschalige Opsporing. Dat betekent dat er een gespecialiseerd team van de politie en het OM wordt ingezet om meer over het incident te weten te komen.

Silos was een bekende bij politie en justitie. Als lid van rapformatie Zone 6 was hij bovendien een bekend gezicht in de drillrapscene. Tegen die groep loopt op dit moment een strafzaak voor een ontvoering, waarin het OM tegen S. 4 jaar cel eiste. De uitspraak in die zaak is over drie weken.

Ook was Silos eerder al eens doelwit van een schietpartij. In 2020 werd hij neergeschoten in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. De daaropvolgende nacht werd de woning van zijn moeder aan de Nieuwersluishof in Zuidoost meerdere keren beschoten. Silos maakte een week later een videoclip over het incident. Daarnaast postte hij een filmpje op Instagram waarin hij zijn schotwonden liet zien.

"Danzel rapt een beetje gangstermuziek en ik zeg altijd tegen Danzel; Alles wat je rapt komt uit, weet wat je rapt", vertelde de moeder van Silos toen voor de camera van NH Nieuws/AT5.

Holendrecht

Silos werd door justitie gezien als rechterhand van Joel H. (als rapper bekend als Joey AK) binnen Zone6. De twee zouden in Holendrecht opereren en die buurt in een 'ijzeren greep' houden.

Burgemeester Halsema noemde Holendrecht al eens 'een gebied waarin criminele groepen zich hebben verenigd': "Dat leidt niet alleen tot een gevoel van onveiligheid onder bewoners, maar ook ingrijpende geweldsdelicten in de buurt. Zo zijn er meldingen van drugsdealen, geweldsincidenten, intimidatie van bewoners." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]