Ga naar Content

Moeder Bigidagoe keert terug naar beschoten woning: "Ik had dood kunnen zijn"

AMSTERDAM - Vorige week zat Mariska nog rustig op de bank in Amsterdam-Holendrecht, maar nu zit ze ondergedoken na een aanslag op haar woning. De woning van Mariska, de moeder van rapper Bigidagoe, werd vorige week beschoten om een signaal te geven aan haar zoon. Ze is bang en woont nu op een schuilplek om bij te komen. Samen met NH Nieuws keert ze voor even terug naar haar woning, waar ze tot vorige week nog zo fijn woonde.

Mariska Grootfaam terug bij beschoten woning - NH Nieuws

Het scheelde niet veel of moeder Mariska Grootfaam was geraakt door de kogelregen. De kogels waren bedoeld als waarschuwing voor haar zoon die onder de naam Bigidagoe als gangsterrapper te boek staat. Hij werd een paar dagen voor de beschieting van deze woning zelf neergeschoten in Amsterdam.

Deze waarschuwing kwam moeder Mariska duur te staan. Haar huis is op last van de burgemeester gesloten, en zij komt bij van de schrik op een onderduikadres.

"Ik zat precies tussen die gaten in, ik had ook dood kunnen zijn. Ik kon niet slapen, dus ik dacht ik ga lekker een film kijken met een kopje thee. Ik ging zitten op de bank, en net toen ik voorover bukte om een slokje van mijn thee te drinken hoor ik achter me hele harde knallen. Ik voelde op mijn schouder de glasscherven. Uit schrik viel ik gelijk op de grond", vertelt Mariska aan NH Nieuws.

Entertainment

Als afformatiecoach is Mariska zich er heel erg van bewust hoeveel kracht woorden hebben. ''Ik zeg steeds tegen Danzel dat alles wat hij rapt uitkomt. En dat woorden kracht hebben.'' Mariska hoopt dat haar zoon zich na dit incident ontwikkelt als persoon en let op zijn imago. Voor Mariska is Danzel haar zoon en zijn de raps entertainment die niet overeenkomen met het imago dat hij heeft als rapper.

''Voor mij is het entertainment, want in de buitenwereld is Danzel gewoon een jongetje''

Mariska Grootfaam

Mariska heeft te horen gekregen dat zij een nieuwe woning krijgt van de woningbouwvereniging. Zij ziet de nieuwe woning als een nieuw begin, maar gaat haar buren ontzettend missen. Haar buurt betekende heel veel voor Mariska. Maar omdat er nu een onveilig gevoel in de buurt heerst, is zij zelf ook elke dag nog bang.

Gewelddadige incidenten in de rapwereld

Het aantal schiet- en steekincidenten in de gangster- en drilrap loopt de afgelopen maanden op. Deze zomer heeft een incident zelf geleid tot dodelijk afloop. Ouders maken zich steeds meer zorgen over de rap en leefwereld van jongeren. Burgemeester Halsema vond het schietincident van Mariska's woning beangstegend voor de buurt en besloot daarom de woning af te sluiten.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.