Ga naar Content

'Woning van moeder van neergeschoten rapper beschoten in Amsterdam'

AMSTERDAM - Een appartement aan het Nieuwersluishof in Amsterdam-Zuidoost is vannacht rond 03.30 uur beschoten. In de ruit van de woning op twee hoog zitten veel kogelgaten. Volgens het Parool gaat het om het appartement van de moeder van rapper Bigidagoe, die eergisteren werd neergeschoten in de Vechtstraat.

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Volgens de politie zijn er bij de beschieting geen gewonden gevallen. Er lijkt te zijn geschoten vanaf een voetpad dat langs het appartementencomplex loopt. Op dat voetpad zijn meerdere kogelhulzen gevonden. 

Het gebied rondom de beschoten woning werd vannacht afgezet door de politie. Het team forensische opsporing heeft onderzoek gedaan. Voor zover bekend is er geen verdachte aangehouden.

Schietpartijen

De beschieting is het zoveelste geweldsincident in Amsterdam deze week. Aan de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid vonden twee schietpartijen binnen een etmaal plaats. Daarbij raakte volgens het Parool onder andere de rapper Danzel S., ook bekend als Bigidagoe, gewond. Hij zou uit Holendrecht komen. De tweede schietpartij zou volgens de krant hebben plaatsgevonden in de woning van rapper 'Justin van Zuid'.

Meerdere bronnen bevestigen aan het Parool dat de beschoten woning van de moeder van rapper Bigidagoe zou zijn. 

Als reactie op de twee schietpartijen besloot burgemeester Halsema om camera's te plaatsen. Of de schietpartijen verband met elkaar hebben, wordt nog onderzocht.

JoeyAK

Bigidagoe wordt gezien als de rechterhand van rapper JoeyAK, frontman van de formatie Zone 6. JoeyAK, ook bekend als Joël H., wordt ervan beschuldigd een vrouw en haar twee kleine kinderen te hebben ontvoerd. Hij zou haar vervolgens overgoten hebben met kokend water. 

De vrouw en haar kinderen werden op Nieuwjaarsdag bevrijd uit een woning in Almere. Ze zegt zelf ontvoerd te zijn omdat ze een tas met geld stolen zou hebben. Daar zou 100.000 euro in gezeten hebben.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.