Ga naar Content

Live NH Sport: Telstar hoopvol aan de aftrap tegen NAC Breda, Jong Ajax naar Oss

Een week na de blijdschap om de eerste overwinning in maanden speelt Telstar opnieuw thuis. Vanavond komt NAC Breda naar Velsen-Zuid. Een slapende reus waartegen de ploeg van Uli Landvreugd vol aan de bak zal moeten om nog een keer drie punten te mogen bijschrijven. Het duel is, net als TOP Oss - Jong Ajax, live op de radio te volgen bij NH Sport.  

Telstar-stadion - Foto: Pro Shots/Sonny Lensen

Na een serie van negen wedstrijden zonder zege vierde Velsen-Zuid vorige week haar eigen carnaval na de 3-2 overwinning op Helmond Sport. Trainer Uli Landvreugd genoot van de euforie en hoopt die door te trekken tegen NAC Breda.

Tekst loopt door onder de video.

Grote vreugde bij Telstar-fans na winst op Helmond Sport - NH Nieuws

Aanvoerder Mitch Apau keert terug van een schorsing, terwijl topschutter Zakaria Eddahchouri nog altijd ontbreekt. De spits tekende eerder dit seizoen in Breda voor het enige Telstar-doelpunt in een wedstrijd die met 3-1 verloren ging

De balans over de laatste vijf onderlinge ontmoetingen in Velsen-Zuid is in evenwicht: 2x winst, 1x gelijk, 2x verlies. Vorige seizoen won Telstar met 2-1 en werden beide doelpunten in blessuretijd gemaakt door Quinten van den Heerik.

Tekst gaat verder onder de foto.

Quinten van den Heerik maakt de winnende tegen NAC Breda - Foto: Orange Pictures\

De supersub is de speler met verreweg de meeste invalbeurten bij Telstar; van de 21 wedstrijden die hij dit seizoen in actie kwam, was hij 19 keer invaller. Het laatste doelpunt dat Van den Heerik maakte is overigens al enige tijd geleden. Vrijdag 14 oktober maakte de aanvaller de winnende 2-1 tegen MVV Maastricht, in blessuretijd, dat wel. 

Blessuregolf

NAC wacht een druk weekend, want maandag speelt de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel opnieuw. SC Cambuur komt dan in Breda op bezoek. Ondertussen heeft de nummer tien van de eerste divisie flink een karrevracht aan blessures. Roy Kuijpers, Thomas Marijnissen, Sabir Agougil, Javier Vet, Boy Kemper, Clint Leemans, Aïmane Jaddi en Mostapha Rached zijn allemaal niet inzetbaar, terwijl Van Gastel nog niet zeker weet of Matthew Garbett, Fredrik Oldrup Jensen en Boris van Schuppen kunnen spelen. 

Wie er bij Telstar en NAC om 20.00 uur aan de aftrap staan, hoor je van verslaggever Frank van der Meijden. 

TOP Oss - Jong Ajax

Ook de beide Noord-Hollandse beloftenteams spelen vanavond. Onze verslaggever Menno Schilder is bij TOP Oss - Jong Ajax. De thuisploeg is door de winst van Telstar terug op de laatste plaats en Jong Ajax staat veertiende. Maandag werd er overtuigend gewonnen van MVV Maastricht (3-0), mede dankzij twee doelpunten van Julian Rijkhoff. Het is maar zeer de vraag of hij er vanavond bij is. Gisteren maakte de 19-jarige spits kort voor tijd zijn debuut in Ajax 1 in de Conference Leaguewedstrijd tegen Bodø/Glimt.

Ook in Oss wordt er om 20.00 uur afgetrapt. Uiteraard houden we je in NH Sport op de hoogte van alle andere tussenstanden, waaronder die bij FC Den Bosch tegen Jong AZ. De radio-uitzending begint om 19.00 uur. Presentatie: Robbert van den Heuvel. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52