Ga naar Content

Optimistische Telstar-trainer Landvreugd: "Wij doen zeker niet onder voor NAC"

Na de 3-2 overwinning op Helmond Sport maakt Telstar zich klaar voor de volgende ontmoeting in de eerste divisie. Vrijdagavond om 20.00 uur komt middenmoter NAC op bezoek in Velsen-Zuid. Telstar-trainer Uli Landvreugd blikt met goede moed vooruit op de wedstrijd tegen de nummer tien van de eerste divisie.

Landvreugd bij de wedstrijd Telstar - Helmond Sport - Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

De opluchting is groot binnen de selectie nadat Telstar afgelopen vrijdag voor het eerst sinds negen wedstrijden weer won. "We zaten toch wel in een neerwaartse spiraal. Die wil je toch een keer doorbreken. Het was fijn dat dat verleden week was, maar dan moeten we niet direct de polonaise gaan lopen. Eén zwaluw maakt nog geen zomer."

Underdog

Morgen komt NAC op bezoek. "We kunnen iedereen pakken. Alleen NAC is wel in alles een grote club. Maar goed, wij doen zeker niet onder voor hen. Statistisch gezien zijn wij de underdog, maar wij spelen gewoon lekker thuis. En we willen thuis altijd onze huid duur verkopen."

"In de laatste zes wedstrijden hebben ze één overwinning behaald. Dan moet je goed kijken hoe dat komt en waardoor het komt"

Telstar-trainer Landvreugd

Telstar en NAC stonden dit seizoen al eerder tegenover elkaar. Ondanks een vroege voorsprong verloor Telstar op 20 oktober met 3-1 in het Rat Verlegh Stadion. Toen was Telstar vrij kansloos, maar nu ziet de wereld er anders uit. "Ze hebben wel heel veel mutaties gehad de laatste periode. En in de laatste zes wedstrijden hebben ze één overwinning behaald. Dan moet je goed kijken hoe dat komt en waardoor het komt. En daar proberen we ze pijn te doen."

Tekst loopt door onder foto.

Mitch Apau schreeuwt het uit na zijn winnende doelpunt - Foto: Orange Pictures

Apau keert terug

Op voorhand is NAC de favoriet. Toch gaat Telstar de spelwijze van vorige week niet aanpassen. "We hebben het vorige week wat aangepast en daar willen we ook niet te veel van afwijken. Onze speelstijl gaan we doorzetten."

Wijzigingen in de selectie zijn er wel. Aanvoerder Mitch Apau keert terug na een schorsing. "Mitch is weer bij de selectie en hij kan starten", sluit Landvreugd af. Robin Polley en Leonardo Rocha de Almeida zijn geblesseerd en dus niet inzetbaar. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52

 

Lees ook