Ga naar Content

Droomweek Jesper de Jong op Australian Open eindigt tegen wereldtopper

Jesper de Jong heeft in de tweede ronde van de Australian Open in drie sets verloren van Jannik Sinner. De 23-jarige Hoofddorper was niet opgewassen tegen de nummer vier van de wereld en verloor in drie sets: 6-2, 6-2, 6-2. Ondanks de uitschakeling klimt De Jong ruim twintig plaatsen op de wereldranglijst.

Jesper de Jong door op Australian Open - Foto: ANP

De Jong begon goed aan het duel en won zijn eerste twee servicegames overtuigend. Na een 2-1-voorsprong verloor hij echter in rap tempo vijf games op een rij. Na de eerste set onderging De Jong een behandeling aan zijn bovenbenen. Hij gaf voor het duel met Sinner al aan dat hij fysieke ongemakken had na al vier duels gespeeld te hebben.

"Het voelde echt alsof ik zijn hand op mijn keel had en hij niet meer losliet"

Tennisser Jesper de Jong

 

Sinner domineert met sterke service

De Noord-Hollander kon het tempo van Sinner steeds moeilijker bijhouden en bewoog moeizamer dan in de beginfase. Op eigen service wist hij nog wat games te sprokkelen, maar het duel werd geen moment spannend. Sinner verloor over de hele wedstrijd maar tien punten op zijn eigen service. Hij gunde de Noord-Hollander geen enkel breakpoint en benutte zelf zes van de twaalf kansen op een break.

Tekst loopt door onder de X-post.

 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

"Het voelde echt alsof ik zijn hand op mijn keel had en hij niet meer losliet", zei de nummer 161 van de wereld na zijn nederlaag van 6-2 6-2 6-2. "Als je één mindere bal speelt, dan straft hij het meteen af. Dan ben je de hele tijd zelf aan het lopen. Ik heb niet heel goed gespeeld, maar het was wel een mooie ervaring en de mooiste week uit mijn carrière."

Grand slam debuut een succes

De 23-jarige De Jong stond voor het eerst in het hoofdtoernooi van een grand slam. Hij won afgelopen week drie kwalificatiewedstrijden en wist zijn debuut op te luisteren met een zege op de Argentijn Pedro Cachín. Hij begon deze week als de nummer 161 van de wereld, maar hij staat voorlopig 138e op de live ranking van de ATP.

Na de uitschakeling van De Jong is Tallon Griekspoor de enige Nederlander die nog in het mannentoernooi zit. De Nieuw-Venneper neemt het in de tweede ronde op tegen de Fransman Arthur Fils.

Lees ook