Ga naar Content
Haarlem

Sleepboot is weer vrij na poging gestrande kotter te redden, kotter blijft muurvast zitten

26 november 2023, 15.42 uur · Aangepast 27 november 2023, 10.51 uur
Door: Gerie Smit · Foto: Edwin Keur - zandvoortfoto.nl

De sleepboot, die afgelopen woensdag vast kwam te zitten bij een poging om een gestrande garnalenkotter weg te slepen, is weer los. Rijkswaterstaat heeft zondagmiddag tijdens hoogwater Sleepboot Oceaan II van sleepdienst Scheveningen weer naar zee getrokken. De garnalenkotter ligt daarentegen nog muurvast tussen twee zandbanken voor de kust van Zandvoort.

Garnalenkotter nog muurvast - Foto: Edwin Keur - zandvoortfoto.nl

De garnalenkotter kwam dinsdagavond rond middernacht vast te zitten tussen twee zandbanken. In een verwoede poging de vastgelopen viskotter, die ter hoogte van strandtent Tijn Akersloot ligt weg te slepen, kwam woensdagnacht ook de Sleepboot Oceaan II vast te zitten.

Edwin Keur, een fotograaf die vaak foto's maakt voor de gemeente Zandvoort, is al sinds woensdag op het strand te vinden. "Je hoort het al, ik klink zelfs verkouden", vertelt hij. Keur maakte de afgelopen dagen veel foto's van de gestrande schepen op het strand. Deze zijn allemaal op zijn website te zien. "Het is een spectaculair gezicht, vooral van die viskotter in de storm."

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Edwin Keur - zandvoortfoto.nl

Het was een hele operatie om de sleepboot weg te slepen. Zondagochtend werden er door Rijkswaterstaat al voorbereidingen getroffen. Toen het laagwater was hebben graafmachines een geul gegraven, waar de sleepboot bij hoogwater doorheen moest worden getrokken richting zee. En dat is nu gelukt.

"Rond 14.00 uur is de Oceaan II vlotgetrokken naar zee", vertelt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Op de vraag waarom er nog geen nieuwe poging is gedaan om de garnalenkotter weg te slepen antwoordt Rijkswaterstaat: "We zijn hierover met verschillende partijen in gesprek." Het is dus nog niet duidelijk wanneer er een nieuwe poging wordt gedaan.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.