Ga naar Content

Boot moet weg vóór de storm: druk op nieuwe bergingsactie viskotter

Rijkswaterstaat gaat ervan uit dat de viskotter, die in de nacht van dinsdag op woensdag is gestrand voor de kust van Zandvoort, vlot kan worden getrokken. De 'IJmuiden 22' is met een kabel aan een ander schip bevestigd. Eerdere pogingen het schip uit het zand te trekken, mislukten. Het is nu wachten op hoogwater.

''Het moment waarop we het doen, luistert heel nauw'', aldus Wiljan Meijvogel van Rijkswaterstaat. ''Het moet gebeuren met hoogwater en vóór de storm die eraan komt.'' De IJmuiden 22 belandde woensdagochtend in alle vroegte op een zandbank. De twee bemanningsleden, met wie het goed gaat, zijn nog steeds aan boord. ''Het was best koud vannacht, maar ze zijn zo goed mogelijk verzorgd'', zegt Meijvogel.

Tekst gaat verder onder de reportage over de voorbereidingen van de bergingsactie

Gestrand schip - NH Nieuws

Het zit tot nu toe niet mee met pogingen om het schip vlot te trekken. Een sleepboot uit Scheveningen die was ingezet om de IJmuiden 22 te 'bevrijden', belandde vannacht eveneens op een zandbank. Daardoor liggen er nu twee boten op het strand van Zandvoort. Rijkswaterstaat gaat komende nacht eerst proberen de IJmuiden 22 los te krijgen. Morgen volgt dan de poging de sleepboot vlot te trekken.    

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]