Ga naar Content

Viskotter sinds middernacht muurvast op zandbank voor kust Zandvoort

Voor de kust van Zandvoort ligt een vissersboot sinds middernacht vast op een zandbank. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is ingezet om de kotter los te krijgen, maar tot nu toe is dat niet gelukt.

Viskotter vastgelopen voor Zandvoort - NH Nieuws

De melding van de vastgelopen vissersboot kwam rond 00.45 uur binnen. John Dalhuijsen is op dit moment op het strand bij Zandvoort. De hulpdiensten zijn bezig om de vissersboot los te krijgen, vertelt hij. "Twee boten van de KNRM trekken zich het schompes."

Met kabels is de kotter nu vastgemaakt aan boten van de reddingsdienst. "Het gaat wel, maar heel moeizaam. Hij was even los, maar is toch weer vast komen te zitten." 

Wat volgens Dalhuijsen niet helpt, is dat de KNRM met kleine rubberbootjes bezig is met het lostrekken van de viskotter. Inmiddels is er ook een vissersboot gearriveerd om te helpen met trekken. "Rond 11.00 uur wordt het vloed, ik verwacht dat het dan wel lukt." 

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Boot maakt water

De KNRM heeft vannacht ook al geprobeerd om de boot los te trekken, maar dat is toen niet gelukt. In een bericht op Facebook schrijven ze ook dat de boot water maakte. Dat bevestigt de KNRM desgevraagd, maar hoe de boot er nu aan toe is, is niet bekend.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.