Ga naar Content

Weer vlammen uit Huizer kledingwinkel, die na vijf jaar opnieuw afbrandt

In de Kerkstraat in Huizen is vannacht een kledingwinkel compleet afgebrand. Bij de uitslaande brand kwam veel rook vrij, omwonenden zijn tijdelijk door hulpdiensten geëvacueerd. Het is de tweede keer dat de winkel is afgebrand, vijf jaar geleden overkwam de eigenares hetzelfde lot.

Brand in kledingwinkel Huizen - Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

De melding van de brand kwam rond 4.45 uur binnen bij de hulpdiensten. Omwonenden werden direct uit hun woningen gehaald. De brand is inmiddels geblust, meldt de brandweer op X (voorheen Twitter) maar de winkel is compleet verwoest.

Tweede keer raak

Dit is niet de eerste keer dat de winkel is getroffen door brand. Vijf jaar geleden zat de eigenares in een pand precies aan de overkant van de straat, dat samen met twee andere winkels afbrandde. 

Lees ook

Bij de brand kwam veel rook vrij, de brandweer is momenteel bezig om het afgebrande pand en de omliggende winkels te ventileren. Alle omwonenden konden rond 6.00 uur weer terug naar hun huizen.

De brandweer raadt omwonenden aan die last hebben van de brandlucht om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen.

Lees ook