Ga naar Content

Hoosbuien en Max in topvorm: Zandvoort Update duikt in het oranjegevoel van de Formule 1

Dag twee van de Grand Prix in Zandvoort was wat het weer betreft misschien minder sensationeel, voor de tienduizenden (Verstappen-)fans was het een dag om van te smullen. De Red Bull-coureur behaalde de snelste tijd: 1.10,567. Hoe verliep deze natte, tweede dag van het F1-spektakel? Zandvoort Update was er natuurlijk ook vandaag weer bij.

F1-fans die een plekje op de camping hadden bemachtigd, wurmden zich in regenponcho's en slaapzakken. Het weer was niet alleen een aaneenschakeling van hoosbuien, de temperatuur was duidelijk koeler dan gisteren. Tenten regenden vol en drijfnatte kampeerders hadden hun biervoorraad voor het komende weekend alvast maar naar binnen gewerkt. 

Formule 0

Elke dag rijden 40.000 enthousiaste fans vanuit Haarlem en Noordwijk op de fiets naar het circuit. Lekker duurzaam, maar niet duurzaam genoeg voor de demonstranten van milieu-organisaties die vandaag naar Zandvoort kwamen. Zij eisen een 'Formule 0' in het kwetsbare duingebied.

Tekst gaat door.

Lees ook

"Ze zouden eigenlijk de boel moeten bezetten en het circuit moeten blokkeren", vertelt Karel van Broekhoven van actiegroep Rust bij de Kust over de demonstratie, die minder intens was dan ze hadden gewild. De groep werd namelijk tegengehouden bij de ingang van het circuit.

Crash

Fans hadden in ieder geval een enerverende dag achter de rug: Logan Sargeant zorgde met een crash voor een rode vlag in Q3 en 'onze' Max behaalde de snelste tijd. 

Morgen zijn weer de hele dag uitzendingen van NH. Volg onze liveblog en krijg morgen aan het eind van de dag weer een nieuwe sfeerupdate van dag drie van de Grand Prix.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]