Ga naar Content

Max Verstappen houdt het hoofd koel op natte baan bij laatste vrije training

Het is Max Verstappen gelukt om weer de snelste tijd te noteren bij de laatste vrije training in Zandvoort. Dat ging niet van harte, aangezien er veel regen was gevallen op het circuit. Verstappen reed zijn bolide naar 1.21,631. Er waren ook drie rode vlaggen na crashes door het slechte weer. George Russell en Sergio Pérez haalden de tweede en derde tijd. 

Max Verstappen lijkt klaar voor de kwalificatie vanmiddag - Foto: Orange Pictures

Kevin Magnussen was de eerste coureur die zijn auto niet op de baan hield. De Deen verloor de controle en eindigde in de muur. Daarmee was zijn training na drie bochten al ten einde. Even later was het Zhou Guanyu, die zorgde voor een rode vlag. De Chinees spinde en belandde in het grind. Tussendoor reed Verstappen op een zeiknatte baan naar de snelste tijd. 

Na de onderbreking van iets meer dan tien minuten was Lando Norris de snelste. Oscar Piastri, zijn ploeggenoot bij McLaren, pakte die snel weer af. Liam Lawson zorgde voor de derde rode vlag. Hij stond achterstevoren bij de Arie Luyendijkbocht. De 'code rood' zorgde opnieuw voor wat vertraging, waardoor er nog maar acht minuten geracet werd. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Verstappen zette de snelste tijd neer en snoepte bijna een seconde af van Norris. De omstandigheden werden beter en beter, omdat de baan begon op te drogen. De Nederlandse WK-leider verbeterde zijn tijd hierna opnieuw met een seconde en klokte uiteindelijk: 1,21.631. Achter hem finishte George Russel en Sergio Pérez.

De vrije trainingen zijn achter de rug, dus zaterdagmiddag volgt het echte werk. Verstappen zal zich vanaf 15.00 uur moeten gaan plaatsen voor pole position in de kwalificatie. Als hem dat lukt, lijkt zijn derde ritzege op Zandvoort op rij een formaliteit. 

Lees ook

Volg het nieuws rondom de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort bij NH ook via:

  • TV:  za-zo vanaf 17.10 uur Zandvoort Update (wordt elk half uur herhaald)
  • Radio: za-zo met updates en live verslaggeving
  • Sociale media: Facebook, YouTube, Instagram       

    Foto's of tips: mail ze naar [email protected]!