Ga naar Content

Fantastische Max Verstappen vermaakt thuispubliek en pakt pole position

Net als de voorgaande edities mag Max Verstappen vanaf de eerste plaats beginnen bij de GP van Zandvoort. De Nederlandse coureur van Red Bull behaalde de snelste tijd: 1.10,567. De Britten Lando Norris en George Russell pakten de tweede en derde plaats voor de race van zondag. 

Max Verstappen pakt pole position in Zandvoort - Foto: ANP / Sem van der Wal

Het lukte Verstappen niet om de snelste tijd te behalen in Q1, de eerste kwalificatieronde. De Nederlandse coureur van Red Bull had weinig grip met zijn bolide door het wisselende weer en stond zelfs even achteraan in de kwalificatie. Hij kon zich herstellen en reed naar de eerste tijd, maar die werd snel verbroken door Lando Norris. Het was echter Alexander Albon, die verrassend de snelste tijd pakte. Hij had vlak voor het einde van Q1 zijn banden vervangen. Het verschil met Verstappen was 26 duizendsten (!). 

Er was in de tweede kwalificatieronde regen voorspeld, waardoor Verstappen zo snel mogelijk een snelle tijd wilde neerzetten. Lange tijd leek hij die tijd niet meer af te staan. Dat veranderde op het moment dat Albon hem weer verraste. De Nederlander moest reageren en switchte zijn banden. Die wijziging van tactiek betaalde zich uit, want hij pakte alsnog de snelste tijd voor Oscar Piastri en Albon.  

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Logan Sargeant zorgde met een crash voor een rode vlag in Q3. Hij reed zijn auto in de muur, waardoor iedereen weer terug moest naar de pits. De kwalificatie lag ongeveer twintig minuten stil. Verstappen had op dat moment nog geen tijd neergezet en wist wat hem te doen stond. Charles Leclerc hielp niet mee door zijn bolide ook in de muur te plaatsen, waardoor de race weer stillag. 

Verstappen had vlak voor de crash van Leclerc de derde tijd genoteerd achter Norris Piastri. De Nederlander pakte in zijn laatste ronde alsnog de snelste tijd en pole position: 1.10,567. 

De race begint zondag 15.00 uur. 

Volg het nieuws rondom de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort bij NH ook via:

  • TV:  za-zo vanaf 17.10 uur Zandvoort Update (wordt elk half uur herhaald)
  • Radio: za-zo met updates en live verslaggeving
  • Sociale media: Facebook, YouTube, Instagram       

    Foto's of tips: mail ze naar [email protected]!

Lees ook