Ga naar Content

Sportief directeur Jan Lammers: "We hebben al wat spektakel gezien"

Voormalig F1-coureur en de huidige sportief directeur van de Dutch Grand Prix Jan Lammers geniet met volle teugen van de drukte op Circuit Zandvoort. Hij baalt wel van het uitvallen van de Australische coureur Daniel Ricciardo.

Jan Lammers poseert met fans - Foto: NH / Samanta de Groot

"Gisteren kwamen we qua weer met de schrik vrij", zegt Lammers. "We hebben van alles gezien, ook sportief. Wat spektakel ook. Die klapper met Piastri en Ricciardo was voor ons ook even nieuw."

Ricciardo brak in de tweede vrije training een middenhandsbeentje in zijn linkerhand. Hij komt dit weekeinde niet meer in actie, tot verdriet van Lammers. "Dat hoort er helaas bij, maar wel heel jammer. Daniel is een hele populaire verschijning, als oud-teamgenoot van Max natuurlijk ook hier in Nederland."

Lawson in plaats van Ricciardo

De vervanger van Ricciardo is Liam Lawson. Lammers: "Dat is ontzettend interessant. Lawson wordt gezien als een groot talent. Dat hij dan een verrassende nieuwe verschijning is, dat is dan wel weer leuk bij gebrek aan beter." 

"Ik zag druppels zo groot als bitterballen naar beneden komen"

Jan Lammers

Vandaag en morgen is het kouder en natter op Zandvoort dan gisteren. Jan Lammers: "Ik zag vanochtend de druppels naar beneden komen zo groot als bitterballen. Maar als je echt tussen het publiek zit, lijk je het vaak wel erger te zijn voor een ander dan voor jezelf.  Ik zag nog allemaal mensen die enthousiast naar het circuit gingen. Laten we hopen dat dat op de terugweg ook weer zo is."

Meldpunt intimidatie

Vorig jaar kwamen er veel klachten binnen bij de organisatie van de Dutch Grand Prix over intimidatie van vrouwelijke bezoekers. Veelal beschonken mannen maakten seksueel getinte opmerkingen. Daarom is er dit jaar een speciaal meldpunt en lopen er extra stewards rond die het publiek tot de orde roepen, als dat nodig is. 

"Het meldpunt is er voor mensen die ongepast gedrag ervaren. Die klachten worden beoordeeld en doorgespeeld aan de politie. Die samenwerking gaat goed. Het is vertrouwelijk, dus we geven geen cijfers vrij. Maar gisteren is het vrij rustig verlopen." 

Volg het nieuws rondom de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort bij NH ook via:

  • TV:  vrij-za-zo vanaf 17.10 uur Zandvoort Update (wordt elk half uur herhaald)
  • Radio: vrij-za-zo met updates en live verslaggeving
  • Sociale media: Facebook, YouTube, Instagram       
  • Foto's of tips: mail ze naar [email protected]

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]