Ga naar Content

Formule 1-circus barst voor derde keer los in Zandvoort

Voor de derde keer is het Formule 1-circus neergestreken in Zandvoort. Onze 'eigen' Max Verstappen won de laatste twee races van de Nederlandse Grand Prix, maar lukt het hem om er een 'hattrick' van te maken? 

De Formule 1 van vorig jaar - Foto: NH Nieuws / Lisanne Snelder

Verstappen voelt in ieder geval geen extra druk omdat hij in eigen land rijdt: "Het zorgt niet voor extra druk op mijn schouders. Tien jaar geleden sprak niemand over een Grand Prix hier, dus het is geweldig. Ik ben vooral heel blij om alle fans te zien", zei hij eerder tegen de NOS. 

Ondertussen heeft concurrent Lewis Hamilton zijn liefde aan Amsterdam verklaard: "Het is een van mijn favoriete steden. De vibe die er hangt, de energie die er rondgaat, de lichten die 's avonds branden, de grachten. Iedereen fietst er ook rond, het lijkt op een plaats waar ik zou kunnen wonen", vertelde de Engelsman.

Puntjes op de i

Gisteren werden de laatste puntjes op de i gezet en oefenden de verschillende teams op het circuit alvast hun pitstops. Ook werden volop voorbereidingen gedaan door bijvoorbeeld vervoerders. 

Naar verwachting komen duizenden mensen naar de kustplaats en daarom zet de NS tussen 8.00 uur 's ochtends en 23.00 uur 's avonds twaalf extra treinen per uur in tussen Amsterdam en Zandvoort.

Ook zijn er fietsroutes naar het circuit. De routes zijn aangegeven met gele verkeersborden en leiden direct naar de speciale parkeerplaatsen voor fietsen, dichtbij het circuit. 

Daarnaast rijden extra bussen naar Zandvoort, en zijn bepaalde wegen afgesloten. Welke dat precies zijn, lees je hier.

Raceauto in hal van woonzorgcentrum

Het Formule 1-circus ontgaat ook bewoners van Zandvoortse woonzorgcentrum Nieuw Unicum niet. Eén van de werknemers heeft zijn raceauto in de hal gezet. Zo komen de racefans binnen het zorgcentrum nog meer in racesferen.

Bekijk hieronder de reportage. Tekst gaat verder

Raceauto Nieuw Unicum - NH Nieuws

Niet alle bewoners van Zandvoort kijken reikhalzend uit naar dit weekend. Sommigen ontvluchten zelfs hun huis, zag een NH Nieuws-verslaggever.

"Ik ben überhaupt geen fan van plekken waar veel mensen komen", zei een oudere man gisteren terwijl hij op de trein wacht en zijn vrouw de kaartjes naar Dordrecht controleert. "Behalve bij concerten, want we zijn allebei muziekliefhebbers. Maar dit doet me niks, nee. Helemaal niet."

Formule 1 bij NH Nieuws 

Fan of niet, het belooft in ieder geval een memorabel weekend te worden voor Zandvoort. NH Nieuws houdt je vandaag en de rest van het weekend de hele dag op de hoogte van het laatste Formule 1-nieuws op de site, radio en tv. 

Lees ook

Volg het Formule 1-circus via NH Nieuws!

📱 Check onze app en site voor het laatste nieuws uit Zandvoort en omgeving

📻 Luister dit weekend naar NH Radio voor onze speciale Formule 1-programmering, met daarin veel nieuws, boeiende gesprekken en live-updates. 

📺 Vanaf vrijdagochtend extra nieuwsuitzendingen op televisie: Zandvoort Update

Meer nieuws uit Haarlem en omstreken? 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]