Ga naar Content

Slager Joey levert kilo's vlees aan Formule 1 teams, maar aan wie blijft geheim

Zandvoort wordt de komende drie dagen overspoeld door racefans. Tijdens de Dutch Grand Prix worden gedurende het hele weekend ruim 350.000 bezoekers verwacht. Daar vaart ook de middenstand wel bij. Zeker als ze mogen leveren aan de F1 teams, zoals slager Joey Baan.

Slagerij De Halte - Foto: NH / Floris Spaans

Het is wel een beetje een jongensdroom voor Formule 1 fan én slager Joey Baan van slagerij De Halte in het centrum van Zandvoort. Hij levert de komende dagen kilo's en kilo's vlees aan twee raceteams en aan de chefkok van één van de twintig coureurs.

"We mogen niet klagen", lacht Joey. "Bij de eerste editie van de Dutch Grand Prix kwam hier een onbekende man binnen. Hij liep op een groot stuk vlees af en bestelde meteen zoveel kilo van dit, zeven van dit, twintig stuks van dat."

Klein jongetje

En Joey moest dat meteen de volgende ochtend afleveren. "Je wordt wel een klein jongetje hoor, als je met je bus het circuit op mag. Met je reclame erop. Dat ben je een trots persoon, dat is echt wel kicken."

Aan welke teams en welke coureur de slager precies levert, mag hij niet verklappen. "Ze bestellen veel vlees, vooral varken en kip. Geen gekke dingen hoor, al vraagt die coureur wel om wat luxere producten. Ik mag niet zeggen aan wie ik precies lever. Ze rijden in een auto, houd het daar maar op. Het zijn goede klanten en we hebben prima afspraken. Ze willen niet worden genoemd, dus daar houd ik me aan."

Lewis Hamilton

Van de twintig coureurs kan er in ieder geval eentje worden weggestreept: de Brit Lewis Hamilton. De voormalige wereldkampioen is veganist en eet dus absoluut geen vlees. Maar dat geldt dus lang niet voor iedereen. Joey: "In vlees zitten goede eiwitten, die heb je gewoon nodig. Die teams moeten hard werken, dus die moeten goed vlees eten. En dat haal je bij de slager."

Ook de slager zelf moet de komende dagen hard aan de slag. "Ze komen straks nog bestellen en het is morgen meteen leveren. Het zijn best spannende momenten om het allemaal voor elkaar te krijgen. Maar mijn leveranciers werken goed mee. Ik denk dat alles weer helemaal goed komt dit jaar."

Race kijken

Joey Baan poseert voor de foto naast een bord waarop staat dat de slagerij vrijdag en zaterdag gewoon open is. 'Zondag genieten we van de race' staat eronder. Joey: "Ik had wel recht op een kaartje, maar ik ga lekker thuis met het hele gezin naar de race kijken."

Volg het nieuws rondom de Grand Prix Formule 1 in Zandvoort bij NH ook via:

  • TV:  vrij-za-zo vanaf 17.10 uur Zandvoort Update (wordt elk half uur herhaald)
  • Radio: vrij-za-zo met updates en live verslaggeving
  • Social Media: Facebook, YouTube, Instagram       

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]