Ga naar Content

Van Leeuwen ziet nog toekomst voor Eiting bij FC Volendam, ondanks arbitragezaak

De zitting van de arbitragezaak tussen Carel Eiting en FC Volendam duurde liefst 3,5 uur. Er vlogen gisteravond in Zeist harde woorden over en weer. Volgens technisch directeur Jasper van Leeuwen is er desondanks nog een toekomst voor Eiting bij Volendam. "Carel is en blijft onze aanvoerder, ik zou niet weten waarom hij dat niet zou kunnen doen."

Carel Eiting (links achter de tafel) bij de arbitragezaak - Foto: ANP/Olaf Kraak

"Hij is een fantastische aanvoerder, maar hij zal zich dan wel moeten gaan focussen op het sportieve stuk en niet de randzaken", stelt Van Leeuwen. Hij sprak na de zitting van een 'absurdistisch gevoel'."Vooral dat we hier nu voor de tweede keer in twee jaar zijn. De rode draad tussen beide zaken is dat we jongens willen helpen naar een hoger niveau. We worden in twee gevallen neergezet als mensen, die hun spelers geen stap laten maken."

Van Leeuwen doelt op de arbitragezaak met Micky van de Ven. De verdediger eiste in 2021 ontbinding van het contract, zodat hij naar het Duitse Wolfsburg kon vertrekken. Overigens maakte Van de Ven onlangs voor een miljoenenbedrag een nieuwe transfer naar Tottenham Hotspur. Van Leeuwen: "Daar hebben we van geprofiteerd door het doorverkooppercentage, dat er niet was geweest zonder arbitragezaak. Dat is verschil van leven en dood voor Volendam, zulke bedragen."

Lees ook

"Hij lijkt ons te zien als een springplank om kapot te trappen, omdat hij snel weer een andere springplank wil", vervolgt Van Leeuwen over Eiting. "Dat voelt onrechtvaardig voor ons." FC Twente wil het contract van Eiting voor een half miljoen euro afkopen, terwijl FC Volendam meent recht te hebben op zo'n 2,5 miljoen euro. 

Emotioneel

Tijdens het slotpleidooi van Eiting raakte de middenvelder een beetje emotioneel. "Ik snap dat dit veel met hem doet, maar we hebben meermaals met hem en zijn vader gezeten om dit te voorkomen. Zij bleven doorgaan met bewandelen en dreigen met arbitragezaken. Dan is het niet passelijk om in de slachtofferrol te kruipen."

De arbitragecommissie verwacht binnen een week uitspraak te doen. Carel Eiting is gevraagd om een reactie, maar hij wilde na afloop niet reageren. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52