Ga naar Content

Belgische journalisten over sympathiek AZ: "Pascal Jansen kennen ze hier niet"

Op de dag van de wedstrijd kijken we met Belgische voetbaljournalisten vooruit naar de Europese wedstrijd RSC Anderlecht - AZ. "Een Belgische en Nederlandse clash in de kwartfinale van een Europees toernooi is heel lang geleden."

Belgische journalisten over AZ - NH Nieuws

"AZ is een zeer goede ploeg en Anderlecht heeft niet het beste seizoen", vertelt Jurgen Geril van Het Nieuwsblad. De journalist merkt dat er bij de Belgische topclub een gevoel leeft dat er kansen zijn om door te gaan. "Het wordt een intens duel, maar misschien haalt Anderlecht het wel."

AZ niet onderschatten

Journalist Olivier de Wilde van Sporza is van mening dat Anderlecht het niet heeft getroffen met AZ als opponent. "Twee keer winnen van Lazio zegt wel wat en daarmee kan je AZ niet onderschatten."

Lees ook

"Pascal Jansen is in België echt niet bekend", vertelt Geril van Het Nieuwsblad over de Alkmaarse oefenmeester. "Als je hier tien voetballiefhebbers in België vraagt naar hem, dan kennen ze hem niet."

Tekst loopt door onder de video.

Belgische journalisten over RSC Anderlecht - NH Nieuws

Gevallen topclub

De prijzenkast van Anderlecht puilt uit met 34 landstitels, maar de laatste jaren is de Brusselse topclub van haar troon gevallen. Dat is dit seizoen ook het geval, want de ploeg van trainer Brian Riemer staat negende op de ranglijst in de Pro League. "Het is niet meer het Anderlecht van vroeger."

Lees ook

Als het gaat om een voorspelling, dan blijken de twee journalisten niet helemaal objectief te zijn. "Anderlecht zal doorgaan", aldus een lachende Geril van Het Nieuwsblad.

Tekst loopt door onder de video.

Belgische journalisten geven hun voorspelling over Anderlecht - AZ - NH Nieuws

RSC Anderlecht - AZ begint om 21.00 uur. Na afloop vind je het verslag en reacties terug op deze site.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52