Ga naar Content

Belgische stilist Martens hoopt dat AZ het kunstje uit 2012 kan herhalen

De wedstrijdspanning neemt langzaam toe bij iedereen die het beste voor heeft met AZ. De Alkmaarse club strijdt donderdag tegen RSC Anderlecht in de kwartfinale van de Conference League. Een speciaal duel voor Maarten Martens. De huidige coach van Jong AZ speelde namelijk voor beide clubs. "Een mooi affiche."

Maarten Martens over de speciale Europese wedstrijd Anderlecht - AZ - NH Nieuws

"Anderlecht speelt steeds beter", vertelt Maarten Martens over Anderlecht. Voor de huidige nummer negen van de Belgische competitie speelde hij twaalf jaar. Vooral als jeugdspeler en eenmaal in de hoofdselectie kwam hij tot één officieel optreden. "Onderschat de Belgische competitie niet, dat doen we weleens in Nederland."

Belgische stilist

Via RKC kwam Martens in 2006 bij AZ. In Alkmaar kende hij z'n beste jaren met als hoogtepunt het kampioenschap in 2009. Bij veel voetballiefhebbers blijft hij vooral in herinnering als de Belgische stilist met een geweldig gevoel voor ruimte en een linkspoot met een zeer verfijnde techniek. Denk bijvoorbeeld aan de panna tegen toenmalig Ajacied Theo Janssen of het stiftje tegen PSV in het kampioensjaar.

Acties waar Martens zelf ook met een goed gevoel op terugkijkt, maar misschien was wel zijn mooiste moment in Brussel tegen zijn jeugdliefde. "Ik word er deze dagen regelmatig aan herinnert."

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Publiekslieveling

In het Constant Vanden Stockstadion scoorde Martens op prachtige wijze de enige treffer tegen Anderlecht. Dat was februari 2012 in de kwartfinale van de Europa League en daarmee schakelde de publiekslieveling zijn voormalig werkgever uit. "Laten we hopen dat AZ het kan herhalen."

RSC Anderlecht - AZ begint donderdag om 21.00 uur. NH Sport is deze dagen in Brussel en doet via diverse kanalen verslag rondom deze Europese wedstrijd.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52