Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Oud-voetballer Van den Broek vindt straf voor spugende Volendam-speler Oristanio terecht

3 maart 2023, 17.35 uur · Door Edward Dekker

Benjamin van den Broek voetbalde in Nederland voor HFC Haarlem, FC Den Bosch en Telstar. Sinds hij gestopt is, zit hij in de tuchtcommissie die de straffen uitspreekt bij rode kaarten. Zo ook in de zaak van de spugende Gaetano Oristanio van FC Volendam. Van den Broek legt vanavond in De Aftrap uit dat de schorsing van vier wedstrijden redelijk is. "Het gaat om twee strafbare feiten; de overtreding én het spugen."

Benjamin van den Broek boog zich over de zaak Oristanio - NH Nieuws/Erik-Jan Brinkman

Van den Broek vindt het belangrijk dat er in de tuchtcommissie niet alleen mensen zitten die juridisch goed onderlegd zijn. "Je zit daar met jouw kennis als oud-speler. Je kunt in sommige zaken het verschil maken", aldus de 35-jarige Van den Broek.  

De andere gast aan tafel is Marius Wiegeman, verslaggever van AZ Fanpage. Oristanio kreeg zijn rode kaart in de uitwedstrijd van AZ tegen FC Volendam (1-1) toen hij Jordy Clasie van achteren raakte. Vervolgens vloog er een fluim van de Italiaan in de richting van de arbiter. "Ik kan wel met die schorsing leven, ook al geloof ik dat Oristanio de scheidsrechter niet wilde raken." 

Raak de Vlag

In onze wekelijkse rubriek Raak de Vlag is het deze week de beurt aan een keeper. Voormalig doelman van Telstar én avonturier André Krul neemt het op tegen Erik-Jan Brinkman.  

Wil je de hele uitzending zien? Zet je tv aan om 17.10 / 18.10 / 19.10 uur etc. of kijk De Aftrap hieronder in zijn geheel terug. 

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 3 maart met Benjamin van den Broek en Marius Wiegman - NH Sport/Erik-jan Brinkman

Volgende week zijn Henie Meijer, voormalig spits van Telstar en FC Volendam en Michiel Hemmen, oud-aanvaller van FC Volendam te gast en spelen we Raak de Vlag met keeper André Krul. 

Vragen of wil je reageren? Stuur een mailtje naar [email protected]

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52